avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestarea unui testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestarea unui testament

Buna seara,
Suntem 3 frati...In urma cu 20 de ani tatal a decedat iar mama anul acesta...in urma discutiilor avute cu fratii mei am convenit sa facem succesiunea si spre surprinderea mea am aflat ca unul dintre frati are testament facut de tatal meu,testament pe care nu vrea sa mi-l arate. Intrebarea mea este cum pot afla daca are testament...??? si care sunt pasii pentru contestarea lui....
Mentionez ca nu am avut idee de acest testament....

Va multumesc...!!!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:51, 31 Mai 2013
Adresati-va unui notar pentru dezbaterea succesiunii. Va fi interesat sa invoce testamentul in favoarea sa. Ati acceptat expres sau tacit succesiunea dupa tatal d-voastra?Dar dupa mama d-voastra? Potrivit legii sunteti mostenitor rezervatar si puteti cere reductiunea testamentului pana la limita cotitatii disponibile. Abia dupa ce veti vedea testamentul, alaturi de un avocat, veti putea conchide daca exista temeiuri de anulare, pe vicii de forma sau fond. Desigur, conteaza si forma acestuia, daca este autentic sau olograf .
Mergeti la notar sa deschideti procedura succesiunii, iar daca fratele are un testament va trebui sa-l prezinte la notar daca vrea sa-l valorifice ( altfel nu aveti cum afla de existenta testamentului) . In functie de existenta testamentului si de prevederile acestuia , va trebui sa va luati un avocat pentru continuarea succesiunii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Testament alibarcan alibarcan buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ,sa-mi raspundeti la intrebare... mama mea a decedat in februarie 2009. din august 2006,a intocmit la notar un ... (vezi toată discuția)