avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar in partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar in partaj

Buna seara! Am deschis un proces de partaj in care eu si fostul sot avem de impartit un apartament si bunurile mobile din acesta.La cererea avocatului am luat de la finante o hartie pe care era trecut un nr. ce contine baza de impozitare a apartamentului,am depus-o la dosar si pe baza acesteia mi s-a stabilit suma de 3900 lei-taxa de timbru.De aici rezulta ca apart.ar valora 128.000 lei. Am facut o verificare in grila de la notariat iar pretul in care se incadreaza este mult mai mic, 115.000 lei,ceea ce pare credibil,avand in vedere zona si anul constructiei acestuia.Pe piata imobiliara nu ar trece de 120.000 lei.Ce ma sfatuiti sa fac, peste 3 luni trebuie sa am achitata aceasta taxa daca vreau sa merg mai departe cu partajul, insa mie mi se pare undeva o mare eroare si nu vreau sa arunc banii pe care ii castig cu greu.Locuiesc cu fostul sot si fetita minora, care mi-a fost incredintata mie,el plateste pensia lunara dar nu contribuie la utilitati desi beneficiaza de tot confortul si nu accepta niciun dialog cu noi doua. Precizez ca in urma cu 2 ani a deschis el partaj ptr acelasi apart. pe care l-a evaluat la 100.000 lei( nu stiu pe ce baza, caci la dosar nu era nicio chitanta de la finante) iar instanta i-a stabilit o taxa de timbru de 3300 lei,pe care nu a fost de acord sa o plateasca si procesul s-a inchis. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa cer o reexaminare a taxei de timbru? Dar ce acte sa duc si de unde le iau??? VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters256479 , utilizator 13:27, 2 Iunie 2013
Daca nu i-ati fi adus acea hartie de la admn financiara ca sa aiba instanta la ce se raporta, i-ati fi dat dvs o valoare si ati fi platit raportat la valoarea indicata. Nu cred ca aveti sanse sa se reduca taxa daca depuneti o cerere de reexaminare, iar aceasta cerere se depune in termen de 3 zile de cand vi s-a adus la cunoastinta.
Oricum s-ar fi ajuns sa fie evaluat de un expert, mai ales daca fostul sot contesta acea valoare.
Cererea se depune in 3 zile lucratoare? Joi, pe 30 mai mi-a fost comunicata in instanta,deci as avea la dispozitie luni si marti. E greaseala avocatului, care mi-a cerut sa iau acea hartie de la finante si nu de la un notariat? Pretul stabilit in acest mod e mai mare decat pe piata imobiliara ! In acest caz mai vine un evaluator ptr apart.sau ramane aceasta valoare? Si daca evaluatorul ajunge la concluzia ca aparta. valoreaza mai putin, ce se intampla, imi mai recuperez din taxa de timbru platita deja? Multumesc din suflet ptr.raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedeaza evaluatorul? Rebecca10 Rebecca10 Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedeaza un evaluator atunci cand vine sa evalueze un apartam aflat in partaj. In baza de impozitare de la Finante acest ... (vezi toată discuția)
Partajul voluntar dupa divort Borza Borza Buna Care ar fi costurile pentru un partaj facut in instanta. Este vorba despre(imobile) un apartament. Multumesc (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj enorma haiawata haiawata [b]Intrebare, daca va rog frumos:[/b] Daca divorteaza doi soti, avand ca avere o vila care valoreaza si a fost cumparata cu 100.000 euro, din care ei au ... (vezi toată discuția)