in luna martie sotia mea a avut un accident de circulatie ( in care este nevinovata conform procesului verbal incheiat de politie) in urma caruia a suferit o interventie chirurgicala de splenectomie. Desi am incheiat dosarul de daune de aproximativ 2 luni, nu avem inca un raspuns clar din partea asiguratorului. de fiecare data cand contactez firma de asigurari primesc acelasi raspuns - reveniti peste cateva zile-. Am trimis o petitie pe site-ul oficial al asiguratorului si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si astept acum un raspuns din partea lor. Daca sunt nemultumit de solutionarea cazului pot da in judecata firma de asigurare sau pe soferul vinovat de accident? Politistul care se ocupa de caz ma tot intreaba daca poate da drumul la dosar mai departe catre procuror. ce sa-i raspund in acest caz?
Ce probe s-au administrat in dosarul penal? Sotia d-voastra s-a constituit parte civila in dosarul penal? Pentru un raspuns corect sunt necesare mai multe detalii. Pe parcursul solutionarii dosarului penal, se suspenda dosarul de dauna.
Pentru obtinerea despagubirilor, puteti chema in judecata firma de asigurari si persoana vinovata de producerea accidentului, in calitate de intervenient fortat, insa puteti obtine despagubirile si in dosarul penal, avand deci interesul ca dosarul sa fie inaintat procurorului ( daca in dosar s-au administrat toate probele pentru stabilirea vinovatiei soferului si ati dovedit prejudiciul).
Incercati sa solicitati in scris un raspuns din partea asiguratorului in care sa evidentieze motivul intarzierii solutionarii dosarului, depunand in acest sens solicitarea la registratura asiguratorului.
Încă nu ne-am constituit parte civilă. Tot ce știu este ca dosarul este încă la Politie. In cazul asta ce trebuie sa fac? Sa "iau" dosarul de la Politie si sa merg cu el la un procuror? Sau este de ajuns o întâlnire cu politistul care se ocupa de caz si sa i comunic acest lucru? Toate aceste lucruri le pot face singur sau este nevoie de un avocat? Cât despre probele de la dosar..... Nu știu nimic. Mă sfatuiti sa apelez la serviciile unui avocat? Va mulțumesc!!!
Revin cu niște detalii. Mai nou am aflat astăzi ca dosarul întocmit de Politie a fost trimis către expertiza. Este o procedura normala sau este un mijloc de tragere de timp a soferului vinovat. In urma acestei expertize se poate ca șoferul sa fie scos nevinovat? Totuși exista un proces verbal care spune a cui a fost vina. Politistul mi-a spus ca aceasta expertiza durează luna si jumatate. Care este termenul legal maxim pentru acest lucru? Va mulțumesc anticipat!