avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare titlu de proprietate si punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare titlu de proprietate si punere in posesie

Bună ziua ,

Am o hotărâre judecătorească , care a rămas definitivă şi irevocabilă în data de 30.01.1996 dată într-un proces de revendicare teren , având ca părţi două persoane fizice . În dispozitivul acelei hotărâri instanţa dispune astfel :
-modifică titlul de proprietate al reclamantului lasându-i în parcela x suprafaţa de 1525 mp , iar diferenţa până la 2000 mp , respectiv 475 mp , urmează să o primească în compensare în intravilanul localităţii sau în imediata apropiere .

În legătură cu această hotărâre am următoarele întrebări:

1.Cine trebuie să dea teren în compensare până la concurenţa suprafeţei de 2000mp?
2.Dacă această hotărâre nu a fost pusă în executare în termenul de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită de 3 ani ( era în vigoare Decretul 167/1958) , mai poate fi pusă în executare în 2013 ?
3.Cum se realizează punerea în posesie pentru diferenţa de 475 mp , care trebuie daţi în compensare , având în vedere că cel care este titularul dreptului a decedat , şi are 6 moştenitori , care nu au inclus acest drept în succesiunea lor întrucât situaţia lui nu era clară?
4. Poate un singur moştenitor să meargă , acum în 2013 , să facă cerere de punere în posesie pentru cei 475 mp , şi să accepte un teren care este în mod evident o batjocură , în sensul că , Primăria i-a dat în compensare un teren în câmp , cu o deschidere de 30 de cm pe aprox.100m lungime !!!
Iar ceilalţi moştenitori nu au avut cunoştinţă despre toate acestea , iar acum se opun acestei puneri în posesii deoarece ei aveau deja deschis din 2011 un proces prin care revendicau această diferenţă de la un alt vecin ....
5.Ce am putea face în această situaţie , având în vedere că moştenitorul care a semnat cererea de punere în posesie are probleme grave cu alcoolul , iar la acest moment nici nu-şi mai aminteşte că a semnat procesul verbal de punere în posesie , şi susţine că intr-adevăr a formulat cererea dar că atunci când Primăria a spus că nu are teren în intravilan el a spus că nu are nevoie de teren în câmp şi că nu a semnat nimic .
Însă la Primărie există Procesul verbal de punere în posesie semnat de el !

Care ar fi soluţia , având în vedere că noi moştenitorii cărora ni se cuvin cei 475 mp în compensare , avem în plină desfăşurare un proces de revendicare a acestor mp de la un alt vecin decât cel din primul proces , care îi posedă fără drept
dovedindu-se prin expertiză că terenul ce ni se cuvine nouă e la el în curte ?

Mulţumesc anticipat tuturor celor care îşi vor face timp să citească cele scrise de mine şi care mă vor ajuta !
Daca este un titlu de proprietate emis in baza Legii 18/1991, Comisia Locala de Fond Funciar face punerea in posesie si Comisia Judeteana emite Titlul de proprietate pentru suprafata data in compensare.Exista termene legale in care se poate contesta procesul-verbal de punere in posesie iar d-voastra , daca ati acceptat succesiunea, aveti calitate. Din cate am inteles hotararea a fost pusa in executare prin emiterea procesului-verbal de punere in posesie.
Care sunt termenele legale in care putem contesta procesul verbal de punere in posesie?
Si din ce moment incepe sa curga acest termen de contestare ? Noi am aflat despre situatie de abia saptamana asta ....
Aceasta contestatie o adresez la primaria comunei sau la prefectura judetului ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat
Am adresat aceasta intrebare cu speranta ca se vor gasi specialisti in drept , care sa dea raspunsuri clare si concrete , insa se pare ca acei specialisti nu se gasesc pe avocatnet. ro .
Ii multumesc doamnei care s-a incumetat sa-mi dea un raspuns , dar nu m-a ajutat cu nimic .
Pentru a veni in ajutorul celor care mai au asemenea intrebari , va atrag atentia asupra H.G. 890/2005 . Cuprinde reglementari importante si completeaza Legea 18/1991 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan reconstituit in baza legii 18/1991,fara imobil(casa),aplicarea legii 165/2013 ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, prin prezenta intrebare va aduc in discutie o speta cu referire la reconstituirea proprietatii ptr. un teren intravila in suprafata de 1500mp,din ... (vezi toată discuția)
Refuzul comisiei locale si judetene de a pune in executare o hotarare definitiva investita cu titlul executoriu. ContSters139112 ContSters139112 In perioada anului trecut Instantele de judecata a admis actiunea reclamantului mostenitor cu privire la completarea topo cadastrala a unui titlul de ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)