avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiu locativ,
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiu locativ,

locuiesc intr-un apartament la etajul1,de 8ani,vecinii de deasupra de cate ori fac baie,ma inunda..am spus ca repetate randuri la sedintele de ascociatie ca am probleme,a venit si administratora ,dar sant in contiunare luata in batjocora ,cu peretii patatii si uzi...nustiu ce sa fac?..
Cel mai recent răspuns: vasilica123 , utilizator 13:21, 3 Iunie 2013
Sa invitati presedintele si administratorul cand sunteti inundat sa vada si sa intocmeasca un proces verbal. Pe baza acestui proces verbal ( daca vin si il intocmesc) dati in judecata pe cel care va inunda.
Daca cei din conducerea asociatiei de proprietari nu vor sa vina sa constate inundatia produsa, dati in judecata pe cel care va inunda, chiar si fara acel proces verbal
Ca sa aveti dovezi ca ati instiintat atat pe cel care va inunda cat si pe cei din conducerea asociatiei, trimiteti-le cate o adresa prin posta cu confirmare de primire prin care le aduceti la cunostinta problema dumneavoastra.
1-Incheiati asigurare facultativa a locuintei si in caz ca se repeta situatia,asiguratorul va despagubeste la valoarea prejudiciului constatat,urmand a se indrepta cu actiune in regres impotriva vinovatului proprietar sau asociatie de proprietari
2-
L nr 230/2007Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


va multumesc ptr. raspuns..sa inteleg ca asigurarea facultativa nu este una si acceasi pe care o platim in fiecare an..(cea obligatorie!)..?
Nu, nu...
Aceea obligatorie este pentru cutremur, alunecari de pamant si inundatii meteo.

Cea facultativa este pentru inundatii de la vecin, foc, explozie, diverse intamplari care, daca nu o ai, te lasa sarac lipit dupa o viata de munca ca sa-ti faci patru pereti, o podea si un tavan...
va multumesc,..o sa-mi fac si facultativa ,daca alta modalitate de a scapa de probleme nu exista...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuință pt. inundație oana252 oana252 Vecinul de deasupra mă inunda constant, datorita faptului ca nu-și curăță apa și zăpada din balcon (gresia îi este înclinată spre interior, adică ... (vezi toată discuția)
Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)