avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu 5 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu 5 mostenitori

buna ziua, as dori sa stiu care este procedura in cazul in care unul dintre mostenitori nu vrea sa se faca succesiune si nici nu doreste sa paraseasca casa ramasa ca mostenire??
au trecut 10 ani de la decesul titularului.
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 22:33, 1 Iunie 2013
Ati inteles Bine dar asta nu inseamna ca au solicitat dezbaterea succesiunii la notar. Suspendarea dezbaterii succesorale la notar inseamna ca s a cerut de catre succesibili punerea pe rol a dosarului la un notar cu competenta in a dezbate succesiunea iar acestia nu s au prezentat la notar si au abondonat procedura succesorala, fie nu se inteleg asupra intinderii masei succesorale sau isi contesta calitatea, fie unul dintre succesibili aduce dovada ca a sesizat instanta. Asta inseamna suspendare!
Procedura prealabila invocate de dvs partial si de mine in intregime nu presupune suspendare ci o verificare in Registrele notariale.verificare in urma careia se da o incheiere a notarului prealabila si obligatorie. Numai pentru aceasta incheiere puteti sa l indrumati la notar!
Va multumesc pentru consecventa. Am recunoscut raspunsul inadecvat si ,de asemenea, ca am folosit gresit sintagma "incheiere de suspendare" . Important mi se pare ca utilizatorul sa fie informat de aceasta procedura prealabila si, desigur , sa primeasca o informatie corecta, in sensul ca aceasta procedura se desfasoara in fata notarului si ca este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama refuza refuza succesiunea dupa moartea tatalui Euionut123 Euionut123 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum trei ani. Mai am o sora iar cu mama nu ma inteleg foarte bine. In urma cu putin timp am adus in discutie ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune si testament Socol Socol Tatal meu refuza deschiderea succesiunii intre mine si el dupa moartea mamei. In plus. intentioneaza sa faca un testament notarial unei terte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Rog un notar sa ma lamureasca daca pot dezbate succesiunea prin notariat in cazul cand nu cunosc adresele si numele dupa casatorie a surorilor si ... (vezi toată discuția)