avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tata

Tatal meu detine un apartament, care l-a cumparat in anul 1998 de la stat. Acesta a obtinut apartamentul prin repartitie in anul 1975 fiind casatorit cu mama mea inca din anul 1974. In anul 1977 parintii mei au divortat iar mama chiar daca nu a mai locuit in acest apartament pe buletin avea adresa unde este situat apartamentul.
In anul 1987 mama si-a schimbat adresa din buletin, decedand in anul 2004.
In anul 1993 tata s-a recasatorit iar actuala sotie a fost giranta tatalui meu in contractul de vanzare cumparare intre societatea care detinea apartamentul si tatal meu.
Intrebarea mea este in cazul decesului tatalui meu care sunt cotele ce ne revin mie in calitate de unic copil care provin dintr-o casatorie anterioara si actuala sotie a tatalui meu?
Am inteles ca mama mea ar fi chiar detinatoarea a jumatate din apartament dat fiind ca ea a fost casatorita cu tatal meu atunci cand acesta a primit repartitia pentru spatiul locativ.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:15, 1 Iunie 2013
parca vi s-a mai raspuns o data!

:sorry:


www.avocatnet.ro/content/for...
Faptul ca tatal dvs a primit repartitie in timpul casatoriei cu mama dvs dar nu era proprietar , probabil ca avea un contract de inchiriere nu II da un drept la mostenirea tatalui dvs in speta apartament. Daca tatal dvs a cumparat apartamentul casatorit fiind cu cea de a doua sotie , in masa succesorala a tatalui dvs intra ota de 1/2 din apartament, restul cotei de 1/2 apartine sotiei, cu tiltlu de bun comun. Cotele vor Sotia 1/4 din 1/2 si dvs 3/4 din 1/2, astfel ca Sotia supravietuitoare va detine in final in apartament 5/8 iar dvs 3/8.
Interventie moderator
Multumesc Carmen, nu observasem!

Stimate user nu deschideti alte topicuri cu aceeasi problema. Consider ca vi s a raspuns la ce ai intrebat. Acest topic va fi inchis.
Multumesc pt intelegere
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
sunt in mare incurcatura marinica71 marinica71 tatal meu sa casatorit cu mama mea in 1984 .in 1987 tatal meu a primit repartitie de la servici un apartament de 3 camere .in 1992 mama decedeaza iar tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament achiziționat în timpul căsătoriei codrut85 codrut85 Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: Parintii mei s-au casatorit in anul 1974 si au achizitionat un apartament in anul 1977, Tatal meu a decedat in ... (vezi toată discuția)