avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Materiale pirotehnice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Materiale pirotehnice

care este pedeapsa pentru transportarea (introducerea in tara ) a 9 baxuri de petarde fiecare bax avand cca 100 de cutii fiecare cutie 50 de petarde?mentionez ca fiind venit din strainatate de cateva zile si fiind plecat din tara cca 3 ani si fiind in necunostinta de cauza cu noile legi in vigoare,nu am ascuns petardele au fost la vedere in interiorul masinii si in portbagaj.cei de la vama giurgiu si cei de la materiale pirotehnice mi-au spus ca risc o amenda.dar vreau sa stiu sigur ce se poate intampla caci din data de 20 decembrie de cand am incercat sa trec cu ele si mau prins inca nu mi-a venit nimic acasa de la politie sau judecatorie.in cazul in care este vorba despre ceva penal, este posibil sa astepte decizia intr-un alt dosar penal care este inca pe rol?
Conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata in 2011, sunteti pasibil de pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Numai in cazul in care a fost emis un proces verbal de constatare a contraventiei, puteti spera la o amenda. Aveti si un termen de decadere privind contestarea procesului verbal si anume 15 zile de la comunicarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa vanzare ilegal petarde Sebastian1990 Sebastian1990 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre problema mea si rezolvarea acesteia. La sfarsitul anului trecut, din dorinta de a face niste bani, am ... (vezi toată discuția)
Problema cu lege nr. 4/2008 din 09/01/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. Knecht Knecht Buna ziua. In data de 26 mai 2010 am asistat la partida de fotbal dintre CFR Cluj si FC Vaslui, pe stadionul \"Emil Alexandrescu\" din Iasi. Inaintea inceperii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere numere expirate in'' bulgaria''?! valdrian valdrian Acum ceva timp m-am deplasat cu un amic cu 2 autoturisme inmatriculate cu nr provizori la bulgari .Pt ca unul avea nr expirate a fost tranportat cu platforma ... (vezi toată discuția)