avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu munca

Am nevoie de ajutor intr-un caz de litigiu munca.Sincer nici nu dispun de mijloacele financiare dar putem discuta.Pe scurt am fost dat afara fara sa semnez un document in acest sens.In DECIZIE se spune art.248 alin1 litera (e) raportat la art.61 litera (a) si art.63 alin.1 din Codul Muncii.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:17, 2 Iunie 2013
Ati fost concediata din motive disciplinare.

Daca v-a incetat c.i.m. , atunci aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere.
Termenul este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Potrivit art.251 alin.1 C.mun.,sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile. Pasii unei cercetari disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

In cazul dvs s-a proceat astfel?
Decizia am primito prin posta.In rest totul s-a facut fara instiintarea mea ,nesemnind nici un document in acest sens.Ma poate reprezenta cineva?
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Eugenjon, utilizator
Va puteti reprezenta si singur in fata instantei de judecata, nu este obligatoriu sa aveti avocat.
Daca doriti angajarea unui avocat puteti consulta lista avocatilor inscrisi in sectiunea Consultanti - Dreptul Muncii - ai acestui Forum
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

va puteti adresa Baroului de avocati din judetul in care locuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara roman_costi roman_costi A fost demarata o cercetare disciplinara pentru insusirea unor foloase necuvenite. Nu am fost anuntat despre aceasta cercetare, care are ca obiect insusirea ... (vezi toată discuția)
Lntrerupere contract seluu seluu buna ziua As vrea sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.In ce conditii se desface contractul de munca cu litera ,I,sau daca mai exista asa ceva in ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)