avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriere acuzatie de lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriere acuzatie de lovire

Am avut o altercatie verbala cu cineva in trecut, mai exact pe 10 martie. Dupa ce sa mai gandit, persoana a depus la politie o plangere cum ca ar fi fost batuta fara semne, 10mai fiind data depunerii. Nu are certificat medico-legal, nu are zile de spitalizare dar mi-a transmis prin cineva ca va aduce martori. La momentul "altercatiei" am sunat la 112, a venit un echipaj, iar domnii politisti i-au raspuns individului:"Fii domnule serios, dumneata esti om batut, nu vezi ca nu ai nici un semn". Au luat datele de identitate ale mele si ale individului si cam atat. Mai trebuie sa dau vreo declaratie la politie? S-a prescris termenul de depunere al plangerii? Exista infractiunea de bataie fara semne????Poate sa scoata ceva individul din toata povestea asta?
Cel mai recent răspuns: mariaioanacampioana , utilizator 16:35, 2 Iunie 2013
Termenul de introducere a unei plangeri prealabile este de 2 luni (termen de decadere) de la data de cand victima a stiut cine e faptuitorul.
Asta inseamna ca ultima zi ar fi fost 9mai?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel 112 - altercatie violenta iminenta - parcare loc dezapezit - amenda pentru apel 112 nejustificat valentinnn valentinnn Buna seara, Va scriu ca sa cer un sfat si in acelasi timp sa vedeti ce se intampla in minunatul Bucuresti, in apropierea acestuia si cu sistemul din tara ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica LawAndOrder85 LawAndOrder85 As dori sa stiu si eu in cazul in care am fost dat afara cu forta dintr-o casa de catre o persoana fara autoritate directa in casa respectiva,batut cu ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare catcam catcam Buna ziua!vreau sa supun dezbaterii o speta in care sunt implicate mai multe familii de o parte si un individ certat cu legea. Concret, de circa 3 ani ... (vezi toată discuția)