avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

buna ziua

sunt in partaj, casa vreau sa o pastez,ma poate obliga legea sa o vand el renunta la casa ,in cat timp pot sa i platesc sulta pentru partea lui ,eu locuiesc cu copii ,unul minor celalalt major

cu stima astept sfaturi
Buna ziua,
Daca cealalta parte este deacord ca dumneavoastra sa ramaneti cu bunul in materialitatea sa (casa), atunci va trebui sa-i platiti sulta.
Va sfatuiesc sa solicitati instantei o perioada de gratie cat mai lunga pentru a avea posibilitatea sa o platiti
Perioada o stabileste instanta in functie de acordul partilor, de suma ce trebuie platita si de posibilitatile materiale ale partilor.
Daca nu platiti sulta, partea adversa va poate executa silit prin scoaterea la vanzare a bunului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
multumesc, daca solicit instantei si el nu este de acord care ar putea fi termenul cel mai mic de platit,cum se plateste prin banca intr un cont trebuie sa i dau bani
Din cate stiu eu se dau termene si de 5 luni,iar banii poti sa-i dai personal, in fata instantei, la termenul stabilit,asa fiind cel mai sigur. Mai stiu ca banii se pot da esalonat daca ai un minor in intretinere sau un salariu mic....depinde de instanta daca accepta.Succes!
Perfectati o tranzactie, instanta de judecata va pronunta o hotarare de expedient.Sulta poate fi remisa de dumneavoastra ulterior perfectarii tranzactiei.

Avand in vedere ca dumneavostra va ocupati de cresterea si de educarea copilului minor, chiar fara a exista o intelegere consfintita de cei impricinati, instanta de judecata poate dispune atribuirea imobilului catre dumneavoastra .

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu dupa divort privind apartamentul comun florin_c76 florin_c76 Buna ziua! Sunt un fost familist care a trait cu sotia timp de 15 ani . Am divortat de comun acord in iunie 2012. In timpul casatoriei in anul 2001 am cumparat ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj- sotul se opune vanzarii imobilului violeta54 violeta54 Buna seara Am cumparat o casa impreuna cu sotul si mama mea, fiecare avand 1/3 din valoarea casei. In cazul unui divort, daca sotul meu nu vrea sa vindem casa ... (vezi toată discuția)
Partaj a unor bunuri (apartament si masina) cumparate cu credit de la banca, aceasta avand drept de ipoteca de rang 1 Rares1bv Rares1bv In timpul casatoriei, am facut impreuna cu sotia un credit la o banca pentru achizitionarea unei locuinte (avansul de 4800 euro a fost platit de sotie din bani ... (vezi toată discuția)