avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... penalitati CAS pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

penalitati CAS pensionari

Buna ziua,
Lamuriti-ma intr-o problema :

Tatal meu are pensie sub 1000 lei, in ultimii ani a avut un venit de 60 ron / AN (mi-a inchiriat apartamentul pt deschiderea unei firme pe o valoare minima acceptata de finante 5 ron / luna).
De anul trecut a aparut legea cu CAS-ul pt pensionari.

Trecand peste faptul ca este aberant sa se aplice retroactiv (din moment ce inainte de legea/2008 nu trebuia sa plateasca) si mai absurde mi se par penalitatile aplicate pe ultimii 5 ani.

De ce se considera ca am intarziat cu banii 5 ani cand legea a aparut anul trecut. Intarzierea consider ca este de la momentul anuntarii ca ai de adus bani pana ii aduci.

Pot face ceva sa nu achit penalitatile (suma nu cerd ca este f. mare , dar o consider o bataie de joc la adresa pensionarilor, persoane in varsta , care de cele mai multe ori nu se pot apara singure) ?

Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
DarieDaniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:59, 18 Martie 2009
Tatal meu se afla in aceeasi situatie
pe langa pensie, pt care plateste CASS,are un venit foarte mic din inchirierea unei locuinte, pentru care i s-a solicitat de catre casa de sanatate CASS + penalitati, totul calculat la salariul minim din perioada respectiva (mult mai mare decat venitul propriu-zis), retroactiv, incepand din 2004, desi legea sanatatii este in vigoare din 2006
suma a fost destul de mare
este aberant
si din pacate pensionarii nu au forta sa se opuna
Nora Matei a scris:

Tatal meu se afla in aceeasi situatie
i s-a solicitat de catre casa de sanatate CASS + penalitati, totul calculat la salariul minim din perioada respectiva (mult mai mare decat venitul propriu-zis), retroactiv, incepand din 2004, desi legea sanatatii este in vigoare din 2006
este aberant
si din pacate pensionarii nu au forta sa se opuna

Va contrazic, au forta sa se opuna! Daca s-ar formula actiuni in instanta impotriva Casei de Asigurari de Sanatate, aceasta si-ar aminti brusc prevederile legale.
O fi ea Casa de Sanatate, dar nu este scutita de medic! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurare de sanatate pentru asociat unic standardtalk standardtalk La subiectul \"este posibila plata cass pentru un asociat unic,administrator fara contract de munca ?\" din data 24-25 Februarie 2009 s-a raspuns dar in ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare medicala silesax silesax am platit asig medicala pentru pers care nu obtine venituri impozabile din 1993 pina in 2002. apoi nu am mai platit dar 3 ani sa adunat datorii(dupa 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Contributiile de sanatate la avocati Eos Eos In ceea ce priveste OUG 82/2010, aceasta priveste doar somajul si pensiile din cate am inteles eu, iar in cazul avocatilor somajul nu se plateste. Intrebarea ... (vezi toată discuția)