avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita suspendata, se poate relua?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita suspendata, se poate relua?

Buna ziua,

Suntem asociatie de proprietari a unui bloc.

In februarie 2012 am obtinut decizia definitiva si irevocabila prin care debitorul era obligat la plata unor restante la intretinere.

In martie 2012, dupa ce am dus la executor titlul executoriu s-a luat decizia sa nu mai fie executat silit debitorul, acesta semnand un angajament de plata esalonata a datoriilor pe 12 luni.

De atunci si pana acum a platit doar de 2 ori.

Putem sa reincepem executarea silita folosind acest titlu executoriu? Sau trebuie sa-l dam din nou in judecata?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
andreistan, utilizator
Se poate deschide din nou executarea silita.
Vorbiti cu executorul sau mergeti la alt executor.
Nu am inteles ce anume ati facut si ar trebui vazut dosarul de executare silita pentru a se intelege.
Am luat decizia cu stampila de "definitiva" de la tribunal, am predat-o unui executor, acesta s-a apucat de executarea silita... i-a gasit un venit dintr-o pensie debitorului... l-a poprit si in nenumaratele discutii cu acesta i-a repetat de fiecare data ca este o chestiune de timp pana cand incepem executarea silita a imobilului cu datoria la intretinere....

Atunci a venit datornicul cu 500 RON in mana si multe promisiuni... a semnat angajamentul de plata (pe care l-a onorat cu o singura plata din cele 12 convenite).... am rugat executorul sa opreasca executarea silita... i-am platit serviciile prestate pana in momentul respectiv... si am asteptat banii de la "seriosul" nostru vecin #-oX-(

Acum vrem sa il executam silit... Sper sa se poata :)
De executat se poate dar este posibil sa va fi pierdut banii dati la executor.
Mai bine ramaneati pe poprire...
Pentru ce sa piarda banii dati executorului? Onorariul nu i se cuvine executorului?
Puteti face cerere de reluare a executarii si sa solicitati executarea silita imobiliara., pe langa cea prin poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu hotarare definitiva dar nu irevocabila ClaudiaN ClaudiaN Societatea poate pune poprire pe salariul angajatului in baza unui titlu executoriu (hotararea de fond in litigii de munca) daca acesta nu este si irevocabil? ... (vezi toată discuția)
Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere. gheyakob gheyakob In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)