avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere.
Discuție deschisă în Executare silită

Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere.

In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul Familiei conditiile de obtinere a acestei pensii. Am formulat recurs in termenul legal si am am avut castig de cauza in sensul ca sentinta atacata la Tribunal a fost modificata in tot, decizia instantei de recurs fiind irevocabila. In baza sentintei atacata de mine, unitatea la care lucrez mi a poprit salariul fara sa existe o adresa de poprire, titlu executoriu sau formul executorie. Sentinta data de prima instanta in care nu a existat nici o dispozitie privind poprirea drepturilor mele salariale a fost sau nu executorie de drept?...eu am castigat recursul, decizia a fost ca nu datorez nico pensie de intretinere...cine a gresit cand mi s-au luat banii in contul acestei sentinte?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 11:52, 24 Iunie 2011
In momentul in care se pronunta o sentinta de plata a pensiei de intretinere, instanta cunoscand angajtorul, trimite o ordonanta de poprire. Avand in vedere faptul ca ati castigat, depuneti decizia de la Tribunal la angajatorul dvs si sistati poprirea. Pentru sumele poprite solicitati primitorului restituirea. In caz de nesupunere trebuie sa obtineti un titlu executoriu , pentru a-l putea executa.
Nu a existat nici o ordonanță de poprire, sentința prevedea dreptul de atacare cu recurs, nu era executorie potrivit legii...Mi s-au poprit drepturile salariale doar in baza unei adrese de la Judecatorie care preciza ca este executorie de la data pronuntarii, la care era anexata hotararea...Aceste acte sunt suficiente pentru poprirea salariului?...Multumesc.
De ce sa fac eu demersurile ? Am gresit eu sau angajatorul? Eu vreau sa imi restituie angajatorul sumele retinute fara drept...Nu e normal așa?
nu angajatorul a luat acesti bani. Creditorul i-a luat, cel care a pornit executarea. Conform dispozitiilor legale, el este tert poprit si el e obligat sa vireze banii in contul indicat de executorul judecatoresc in adresa de infiintare a popririi.
Asa ca, angajatorul tau nu are absolut nicio vina. Daca vrei banii inapoi, mergi la un avocat sa-ti faca o intoarcere a executarii silite in instanta, sa obtii titlul executorii si apoi executi silit tu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea gheyakob gheyakob Când o hotărâre judecătorească este executorie potrivit legii? (vezi toată discuția)
Vã rog doar rãspunsul la intrebari... gheyakob gheyakob Am fost pus însă în următoarea situație: -in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca ... (vezi toată discuția)
Termen de la pronuntare Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe ... (vezi toată discuția)