avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea

Când o hotărâre judecătorească este executorie potrivit legii?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 11:45, 24 Iunie 2011
Cand a ramas definitiva si irevocabila, urmand a fi investita cu formula executorie, pentru a fi apoi depusa cererea de executare silita la executorul judecatoresc.
Mulțumesc, așa știam și eu...
Am fost pus însă în următoarea situație:
-in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca aceasta sa devina irevocabilă, pe motiv că este executorie de drept deoarece a avut ca obiect pensie de intretinere (copil major);
-la recurs am avut castig de cauza si această sentinta a fost modificata in tot iar prin admiterea recursului s-a stabilit că nu aveam nici o obligație de intretinere deoarece fosta sotie nu a avut calitatea de reprezentant legal in acest proces pentru fiul meu.
Întrebare: A fost sau nu această sentință executorie de drept? Sunt îndreptățit să solicit ca unitatea să-mi restituie sumele poprite ? Ce acte trebuiau să existe pentru a se trece la poprirea salariului meu?
ai expus problema ta de 3 ori in 3 topicuri diferite. Ai primit raspunsul intr-un topic. Ar trebui inchise celelalte 2 topicuri.
și care e raspunsul?...ca sa le inchid? eu nu sunt lamurit...copie l aici ca sa le inchid pe celelalte daca te deranjeaza...ok?
pentru poprire trebuia adresa de infiintare a popririi din partea executorului judecatoresc + copia titlului executoriu.
Nu unitatea trebuie sa-ti restituie banii pentru ca nu i-a incasat societatea, aceasta a avut calitatea doar de tert poprit, virand banii creditorului tau.
Pentru a lua banii inapoi trebuie sa incerci intoarcerea executarii, proces separat, altfel nu cred ca iti va da banii cineva inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere. gheyakob gheyakob In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul ... (vezi toată discuția)
Vã rog doar rãspunsul la intrebari... gheyakob gheyakob Am fost pus însă în următoarea situație: -in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre executorie de drept? gheyakob gheyakob Am fost pus însă în următoarea situație: -in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca ... (vezi toată discuția)