Cand a ramas definitiva si irevocabila, urmand a fi investita cu formula executorie, pentru a fi apoi depusa cererea de executare silita la executorul judecatoresc.
Mulțumesc, așa știam și eu...
Am fost pus însă în următoarea situație:
-in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca aceasta sa devina irevocabilă, pe motiv că este executorie de drept deoarece a avut ca obiect pensie de intretinere (copil major);
-la recurs am avut castig de cauza si această sentinta a fost modificata in tot iar prin admiterea recursului s-a stabilit că nu aveam nici o obligație de intretinere deoarece fosta sotie nu a avut calitatea de reprezentant legal in acest proces pentru fiul meu.
Întrebare: A fost sau nu această sentință executorie de drept? Sunt îndreptățit să solicit ca unitatea să-mi restituie sumele poprite ? Ce acte trebuiau să existe pentru a se trece la poprirea salariului meu?
pentru poprire trebuia adresa de infiintare a popririi din partea executorului judecatoresc + copia titlului executoriu.
Nu unitatea trebuie sa-ti restituie banii pentru ca nu i-a incasat societatea, aceasta a avut calitatea doar de tert poprit, virand banii creditorului tau.
Pentru a lua banii inapoi trebuie sa incerci intoarcerea executarii, proces separat, altfel nu cred ca iti va da banii cineva inapoi.