avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vã rog doar rãspunsul la intrebari...
Discuție deschisă în Executare silită

Vã rog doar rãspunsul la intrebari...

Am fost pus însă în următoarea situație:
-in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca aceasta sa devina irevocabilă, pe motiv că este executorie de drept deoarece a avut ca obiect pensie de intretinere (copil major);
-la recurs am avut castig de cauza si această sentinta a fost modificata in tot iar prin admiterea recursului s-a stabilit că nu aveam nici o obligație de intretinere deoarece persoana care m-a actionat in judecata nu a avut calitatea de reprezentant legal in acest proces.
Întrebare: A fost sau nu această sentință executorie de drept potrivit legii? Sunt îndreptățit să solicit ca unitatea să-mi restituie sumele poprite ? Ce acte trebuiau să existe pentru a se trece la poprirea salariului meu ?


Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:45, 23 Iunie 2011
- Da
- Nu deoarece nu unitatea este cea care si-a insusit sumele retinute ci copilul major.
- Hotararea judecatoreasca (titlul executoriu) si o cerere adresata de minor (reprezentantul legal) executorului judecatoresc.
executor care nu va face nimic probabil. Exista institutia intoarcerii executarii. Asta o sa ti-o bage.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea gheyakob gheyakob Când o hotărâre judecătorească este executorie potrivit legii? (vezi toată discuția)
Hotãrâre executorie de drept? gheyakob gheyakob Am fost pus însă în următoarea situație: -in urma unei sentinte executorii unitatea mi au poprite drepturile salariale făra sa se aștepte ca ... (vezi toată discuția)
Sentintã civilã cu obiect pensie de intretinere. gheyakob gheyakob In urma unei sentinte civile am fost obligat la plata unei pensii de intretinere in favoare fiului meu major care nu indeplinea conform prevederilor din Codul ... (vezi toată discuția)