avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Vanzarea bunului altuia, solutionare prin mediere?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Vanzarea bunului altuia, solutionare prin mediere?

buna seara ! intrebare: vanzatorul ne-a vandut bunul altuia... putem solutiona cazul la un mediator sau trebuie sa ne adresam direct instantei de judecata. cum credeti ca este mai bine sa actionam?!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:21, 4 Iunie 2013
Incercati la mediator mai intai.
Nu cred ca veti rezolva nimic la mediator dar macar incercati.
Veti depune si dovada ca ati incercat prin mediere...
Asa le place la judecatori...
NU ESTE NECESARA parcurgerea sesiunii de informare privind beneficiile medierii in cazul dvs.

Va puteti adresa direct instantei.
Da, astazi nu este necesara medierea in mod imperativ conform legii insa instanta e posibil sa ii ceara medierea si sa blocheze tot...
Instanta nu ar avea dreptate dar...poti muri cu dreptatea in brate...
Sau pana sa iti dovedesti dreptatea sa dureze cativa ani...
Detaliati putin situatia, imi pare de natura penala din ce spuneti.
La mediator puteti sa va intelegeti in sensul ca vanzatorul neproprietar va restituie banii platiti si astfel incheiati conflictul. Aveti sansa sa va recuperati banii si in instanta, dar s-ar putea sa nu mai aveti ce lua de la el dupa 2 ani de procese.
Vanzatorul,nefiind proprietar al bunului, nu poate face o alta intelegere cu dumneavoastra asupra bunului.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
Monica Hanganu, Mediator

Alte discuții în legătură

Informare Costel Sergiu Costel Sergiu Daca am o condamnare cu suspendare de 8luni si 2ani incercare definitiva pe date de 5.01.2018 si pe data de 26.01.2018 am fost prins intrun magazin ca am ... (vezi toată discuția)
Vanzator de rea credinta dascalumihaita64 dascalumihaita64 seara buna! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: fratele meu a cumparat ,legal, in urma cu 10 ani! un teren de la un vinzator de rea ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acordul proprietarului cmarian90 cmarian90 cum se pedepseste o persoana atunci cand aceasta vinde un bun fara acorul propietarului (vezi toată discuția)