avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Vanzarea bunului altuia, solutionare prin mediere?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Vanzarea bunului altuia, solutionare prin mediere?

buna seara ! intrebare: vanzatorul ne-a vandut bunul altuia... putem solutiona cazul la un mediator sau trebuie sa ne adresam direct instantei de judecata. cum credeti ca este mai bine sa actionam?!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:21, 4 Iunie 2013
Daca mergeti in penal sunteti distrusi...in cazul dvs.
Parlamentarul a fost de buna -credinta si nu aveti nicio sansa...
Ca poate s-au facut anumite smecherii care nu se vor dovedi tot distrusi veti fi...
Art. 1683 Cod civil

Vânzarea bunului altuia

(1) Dacă, la data încheierii contractului asupra unui bun individual determinat, acesta se află în proprietatea unui terţ, contractul este valabil, iar vânzătorul este obligat să asigure transmiterea dreptului de proprietate de la titularul său către cumpărător.

(2) Obligaţia vânzătorului se consideră ca fiind executată fie prin dobândirea de către acesta a bunului, fie prin ratificarea vânzării de către proprietar, fie prin orice alt mijloc, direct ori indirect, care procură cumpărătorului proprietatea asupra bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare Costel Sergiu Costel Sergiu Daca am o condamnare cu suspendare de 8luni si 2ani incercare definitiva pe date de 5.01.2018 si pe data de 26.01.2018 am fost prins intrun magazin ca am ... (vezi toată discuția)
Vanzator de rea credinta dascalumihaita64 dascalumihaita64 seara buna! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: fratele meu a cumparat ,legal, in urma cu 10 ani! un teren de la un vinzator de rea ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acordul proprietarului cmarian90 cmarian90 cum se pedepseste o persoana atunci cand aceasta vinde un bun fara acorul propietarului (vezi toată discuția)