Buna seara.Am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati si pe mine.Daca parata nu sa prezentat la cele 2 termene pentru ca este plecata din tara de un an de zile ce se poate intampla?Ei au 2 copii dar amandoi sunt mari au peste 25 de ani si au o casa inpreuna. Poate pierde dreptul la casa?Sau ce sar putea intampla?Si ce ar trebui ea sa faca daca nu se poate prezenta pentru ca munceste in alta tara?
Pentru procesul de partaj ar trebui sa vai angajati avocat. Chiar daca bunurile comune se impart in cote 50/50 intre fostii soti, in procesul de partaj se pot intampla urmatoarele :
-fostul sot ar putea sa aduca dovezi ca a contribuit mai mult el la casa si sa luati mai putin sau chiar s-o pierdeti.
- instanta sa stabileasca ca imobilul revine sotului si sa-l oblige pe acesta sa va dea bani pentru partea dumneavoastra. Neprezentandu-va la proces , nu aflati ce s-a hotarat si daca in 3 ani nu va plateste partea, nu mai aveti drept sa-i cereti banii.
Si daca ea nu poate sa se prezinte nici acum cand vor avea al 3-lea termen ce sar putea intampla?Mentionez ca ea este plecata din ara de un an de zile.
Cum sa pierda dreptul la casa?
Ati solicitat sa luati tot dvs.?
Daca nu ati solicitat ea castiga jumatate.
Inteleg ca nu v-ati gandit ca ati fi avut nevoie de avocat si urmeaza sa pierdeti procesul...fara sa intelegeti de ce...
Poate ca exista sanse sa nu pierdeti jumatate din casa dar este complicat...sau foarte complicat in acest moment daca ati crezut ca veti castiga doar ca partea adversa nu va veni la proces...
Scuze dar nu eu sunt in cauza,matusa mea este in divort si ''sotul'' sau de acum in colo fostul , a inaintat divortul (el a fost cel care a bagat divort nu ea).Iar ea acum nu sa prezentat la cele 2 termene pentru ca este plecata in alta tara la munca si nu poate veni acum pentru ca risca sa isi piearda locul de munca,si ar vrea sa stie ce e de facut in cazul asta daca ea nu se poate prezenta .
Are dreptul de a-si angaja avocat.
Avocatul este acea persoana care o poate reprezenta in proces si o poate apara.
Nu trebuie sa vina ea personal la proces daca este plecata din tara.
Partaj
bebito&bebita
buna seara.
Am avut divortul pe data de 19 mai , divort de comun acord.Pe data de 15 septembrie 2010 ar fi trebuit sa fie prima infatisare la procesul de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?
vasile s
?
Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din cauza ... (vezi toată discuția)
Citatie de divort
liacor
buna ziua, va rog sa fiti gentili si sa ma lamuriti un pic, mai ales ca nu am mai fost in asa situatii si nu cunosc nimic din ceea ce se intampla....am primit ... (vezi toată discuția)