avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie de divort

buna ziua, va rog sa fiti gentili si sa ma lamuriti un pic, mai ales ca nu am mai fost in asa situatii si nu cunosc nimic din ceea ce se intampla....am primit azi ,,citatie de divort,, . nimic anuntat dinainte. Poate ma asteptam pentru ca circumstantele sunt complicate, dar gandeam ca o altra etapa era cea de comun acord.....Eu am rezidenta in strainatate, cu copiii , cam de 8 ani. vremuri mai grele, copiii mai mici, cheltuieli, scoala, casa cu chirie, deci tot ce castigam se ducea in supravietuire, in familia ce o aveam aici. Nu am reusit de ani sa merg acasa....de frica sa nu pierd lucrul sau ii lasam pe copii sa plece in vacante in tara. Acum sotul a deschis divort, stiind ca pana la data decisa eu nu ma pot prezenta. spuneti-mi ce se intampla daca nu ma prezint, si nici nu mi iau avocat? influienteaza cumva dreptul meu la casa conjugala ce am cumparat-o amandoi? cheltuielile de divort sunt foarte mari daca eu sunt cea care pierd'? ce ma sfatuiti? va rog frumos.....e asa de important sa ma apar cu un avocat sau personal? nu se poate comunica cuiva de ce nu pot veni, si ca as fi de acord cu divortul? va rog, si va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:51, 13 Iunie 2015
Puteti sa mandatati un avocat care sa va reprezinte. Onorariile nu sunt mari.
Daca sotul nu a cerut si partajul o data cu acest divort, nu va vor fi afectate drepturile asupra imobilului.
Cheltuielile judiciare (onorariul avocat sot) vor fi in sarcina dvs daca se constata numai vina dvs, de aceea trebuie sa va aparati.
Pe scurt, este neproductiv si la fel de scump sa nu aveti avocat, pentru ca, nonjuridic vorbind: nu platiti avocat, dar nu va aparati, va treziti cu admiterea integrala a cererii celuilalt si, deci plata cheltuielilor unui avocat.
Daca aveti avocatul dv., il platiti si cererile au sanse imense sa se admita in parte, asadar se cam compenseaza cheltuielile de avocat.
In esenta, puteti pierde domiciliul copiilor si sa va treziti cu o hotarare care va va costa peste puteri emotional si financiar. Nu are rost. Macar interesati-va de dosar printr-un mandatar.
Da, nu sunteti obligata sa angajati avocat dar veti plati foarte probabil avocatul lui pierzand procesul.
Casa nu o veti pierde daca intruniti cerintele legii in sensul ca veti lua niste bani.
Daca aveti copii impreuna ii veti pierde fara avocat angajat.
Daca va intereseaza doar casa probabil ca nu veti plati mai mult de 4000 de euro avocatul lui si alte cheltuieli.
Avand rezidenta legala in strainatate nu este obligatoriu sa va prezentati in fata instantei, nici chiar daca la randul dvs solicitati divortul din culpa sotului.

Numai ca este bine sa aveti avocat angajat pentru a putea cunoaste mersul dosarului, pentru a putea propune probe si a le administra in termenele legale. Probabil ca vor fi necesare ceva acte din strainatea, acte care trebuiesc traduse (legate de veniturile dvs acolo, de locuinta, de scolile urmate de copii etc). In fine, depinde mult si de ceea ce se solicita prin actiunea sotului.

Culpa in desfacerea casatoriei nu nfluenteaza partajul si cotele parti de contributie ale sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj la judecatorie geodoinel geodoinel buna ziua,am fost insurat iar dupa 7 luni de casnicie,fosta sotie s-a intors la vechile obiceiuri nu tocmai ortodoxe si am cazut de comun acord sa divortam,am ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor in intretinere, partaj ... visarion visarion Sunt convins ca voi ajunge la divort, asta dupa mai bine de 20 de ani de casnicie. As prefera un divort amiabil, as prefera partaj amiabil, dar sotia mea se ... (vezi toată discuția)
Divort legal ursu67 ursu67 As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)