buna ziua
exista niste pasi obligatorii de urmat de catre angajator in ceea ce priveste comunicarea decizie de concediere? ce se intelege prin posta? se refera strict la posta romana sau si firmele de curierat?
va multumesc
pasii sunt urmatorii:
- emiterea decizioei de incetare a c.i.m.
- comunicarea acesteia prin mijloacele de comunicare posibila - inmanare personal, prin trimitere cu posta cu confirmare de primire, prin executor judecatoresc, prin firma de curierat etc.
Nu se prevede nicaieri ordinea in care se poate comunica o decizie de incetare a c.i.m.
Daca este vorba despre o decizie de sanctionare , inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m. , atunci Codul Muncii prevede : Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta - art.252 alin.4 C.mun.
bun
hai sa mai intreb ceva
azi am primit prin curierat anexa 26 care cuprinde in partea a doua - ziua angajari si ziua incetarii raportului de munca- respectiv 30 mai 2013-
in acest moment EU nu am primit decizia de concediere ceea ce cf art 77 CM - sunt angajat al acestei societati - acum - cum se poate ca in anexa 26 sa se scrie 30 mai 2013 ca zi de incetare raporturi de munca si in acelasi timp decizia de concediere nu mi-a fost data - sub nici o forma- 30 mai a fost joia trecuta - teoretic prin posta ar trebuii sa ajunga azi sau maine daca a fost emisa in aceiasi zi cu anexa 26
Este posibil :
- nu a fost emisa in aceeasi zi cu Anexa 26
- sa va fie comunicat mai tarziu.
Parerea mea este ca o decizie de incetare a c.i.m. trebuie emisa la data incetarii raportului de munca, intrucat in REVISAL incetarea se transmite la data incetarii.
Asa cum am afirmat de mai multe ori, potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, dvs aveti posibilitatea sa solicitati in scris angajatorului comunicarea acelei decizii. Acesta are obligatia sa v-o comunice in termen de 15 zile de la data inregistrarii solicitarii dvs.
in caz contrar, puteti sesiza ITM-ul.
Comunicare preaviz
cristina69
Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)