avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotãrârea definitivã conform NCPC este fosta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotãrârea definitivã conform NCPC este fosta hotãrâre irevocabilã?

Imi poate spune cineva daca hotararea definitiva prev.de NCC este hotarare irevocabila cf vechiului cod civil?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:49, 5 Iunie 2013
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, oarecum. În sistemul noului Cod de procedură civilă nu mai există noțiunea de hotărâre irevocabilă. Față de hotărârile care erau irevocabile potrivit vechiului Cod de procedură civilă și pe care le regăsim acum în noul Cod de procedură civilă ca fiind hotărâri definitive, mai există hotărârile care nu sunt supuse apelului şi nici recursului și hotărârile date în apel, fără drept de recurs. Puteți să comparați art. 634, alin. (1) din noul Cod de procedură civilă cu art. 377, alin. (2) din vechiul Cod de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiv si irevocabil, de la ce data ? geavela geavela O Hotarirea este definitiva si irevocabila de la data de cind a trecut termenul prevazut pentru recurs ? In ce ART se prevede acest lucru? O seara buna ! (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Cand devine definitiva hotararea din recurs? la pronuntare sau la comunicare? Luizaa Luizaa Buna ziua, As dori sa stiu cand ramane definitiva o hotarare data in recurs?La pronuntare sau la comunicare? Precizez ca in codul de procedura civila nu am ... (vezi toată discuția)