avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament ipotecat in caz de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament ipotecat in caz de divort

Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de credit, eu sunt coplatitor. Pe contractul de vanzare cumparare suntem noi sotii in proportii egale si banca pe de alta parte. In caz de partaj ce se intampla cu apartamentul? Banii de pe jumatatea de apartament a noastra provin din partea sotului, din vanzarea unei garsoniere pe care a avuto in afara casatoriei. Au vreo implicatie juridica acei bani pe care-i avea sotul inainte de casatorie? Mentionez ca avem si un copil, nascut in timpul casatoriei si in timpul dobandirii apartamentului. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters57553 , utilizator 12:03, 3 Iunie 2013
D-voastra ati afirmat ca "Banii de pe jumatatea de apartament a noastra provin din partea sotului, din vanzarea unei garsoniere pe care a avuto in afara casatoriei. Au vreo implicatie juridica acei bani pe care-i avea sotul inainte de casatorie?"

Va raspund: Garsoniera era bun propriu al sotului ( cel putin asa am inteles). In consecinta banii obtinuti din vanzarea garsonierei si care au fost investiti in cumpararea apartamentului reprezinta contributia exclusiva a sotului. Apartamentul cumparat este bun comun, insa sotul are ,prin investirea acelor sume, o contributie mai mare (sau poate chiar exclusiva) la dobandirea bunului comun, astfel ca este rasturnata prezumtia legala de contributie egala, de 50% fiecare, la achizitionarea bunului. Desigur, daca in masa partajabila intra mai multe bunuri comune, contributia sotilor se raporteaza la intreaga masa de impartit si se stabileste procentual.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din nou despre divort Try Try Am cautat pe forum un caz asemanator, dar nu am gasit. asta e si motivul pentru care apelez la indrumarea voastra. Sunt casatorita de 5 ani. Acum ceva timp ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)