avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Riscuri - Cumparare apartament pe care actualul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Riscuri - Cumparare apartament pe care actualul proprietar l-a achizitionat in urma unei executari silite

Buna ziua,
De mai mult timp caut sa cumpar un apartament de 2 camere. Am gasit apartamentul care corespunde preferintelor mele (zona, etaj, etc) dar actualul proprietar l-a cumparat la licitatie in urma unei executarii silite in febr. 2013. As dori sa stiu la ce riscuri ma expun daca cumpar acest apartament. Am citi ca cei executati silit sau terte persoane au un termen legal de revendicare/ contestare de 3 ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 01:46, 10 Iunie 2013
Potrivit art. 401 Cod. pr. civ
contestaţia se introduce in termen de15 zile de la data la care contestatorul a luat cunoştinţa de actul de executare pe care-l contesta;
Debitorul care contestă executarea silită însăşi poate face contestaţie în termen de 15 zile de la primirea somaţiei ori de la data la care aluat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somaţiesau executarea se face fără somaţie.

Daca a fost parcursa procedura legala de executare silita,daca debitorul nu a inteles sa formuleze contestatie la executare,daca adjudecatarul se afla in posesia actului de adjudecare care constituie titlu de proprietate,pe cale de consecinta ,eventuala contestare a executarii siite ar beneficia de solutia de tardivitate

Multumesc mult pentru raspuns,
Trebuia poate sa mentionez ca apart. despre care am scris a fost executat silit in urma neachitarii imprumutului facut de catre I proprietar de la o pers. fizica, nu banca.
Reprez. ai bancilor sau avocati mentioneaza termenul de 3 ani de contestare al executarii silite de catre debitor sau terti, fara sa faca neaparat referire la o anumita situatie.

contestatia se face in 15 zile, nu in 3 ani.

Actul de adjudecare poate fi atacat in 3 ani, pentru un motiv de nulitate relativa, sau oricand pentru nulitate absoluta.
Daca tot cumperi un astfel de apartament ia si cumpara direct la licitatie.
cea mai sigura situatie e atnci cand imobilul e scos la vanzare ca urmare a unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila.
Pierzi vreo 2luni dar castigi vreo 10000 euro fata de pretul pietii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)