avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitatea declaratiei de acceptare a succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitatea declaratiei de acceptare a succesiunii

Buna ziua, as dori sa aflu cit timp este valabila o declaratie de acceptare a succesiunii data la un notar si daca se prescrie daca in continuare nu fac nici un demers pentru a dezbate succesiunea. Va multumesc. Cu respect.
Declaratia de acceptare a succesiunii odata intocmita la notariat se inscrie in baza de date speciala la nivelul Camerei notarilor publici si nu se prescrie
odata data cererea de acceptare isi produce efectele. inseamana ca ati acceptat succesiunea. consultati un avocat la cazul in speta pentru rezovarea cazului. acceptarea succesiunii nu se prescrie.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Art. 1108
Felurile acceptării
(1) Acceptarea poate fi expresă sau tacită.
(2) Acceptarea este expresă când succesibilul îşi însuşeşte explicit titlul sau calitatea de moştenitor printr-un înscris autentic sau sub semnătură privată.
(3) Acceptarea este tacită când succesibilul face un act sau fapt pe care nu ar putea să îl facă decât în calitate de moştenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptarea succesiunii 32bujor 32bujor Buna ziua, Soacra mea a fost chemata la judecata de catre fratele ei care cere toata partea de mostenire ramasa de la parintii lor decedati pe motiv ca sora ... (vezi toată discuția)
Optiuni succesorale... ContSters4579 ContSters4579 Art. 1108 Felurile acceptării (1) Acceptarea poate fi expresă sau tacită. (2) Acceptarea este expresă când succesibilul îşi însuşeşte ... (vezi toată discuția)
Moștenire, cedare drepturi în favoarea altui moștenitor Daniel.iulian Daniel.iulian Suntem trei frați moștenitori ai mamei, avem de la notar actele de acceptare a moștenirii.Cum as putea sa îi cedez partea mea unuia dintre frați și ce ... (vezi toată discuția)