Soacra mea a fost chemata la judecata de catre fratele ei care cere toata partea de mostenire ramasa de la parintii lor decedati pe motiv ca sora lui nu a facut in termenul legal acea declaratie la notar cum ca este de acord cu mostenirea.
Doresc sa va intreb daca soacra mea poate pierde partea ei la mostenire din cauza ca nu a facut aceea declaratie,si nu stiu cum poate dovedii acceptarea tacita a succesiunii.
Daca soacra dvs a luat dupa decesul parintilor vreun bun mobil (sau imobil) din masa succesorala, atunci aceasta a acceptat succesiunea. Puteti dovedi cu martori faptul luarii bunului respective (a primit o suma de bani pe un CEC, a luat un cal, niste hamuri, o caruta, un butoi de/cu vin, un dulap , mobila din casa-scaune, masa,dulap, sau orice altceva de genul acesta) sau daca a locuit in casa bataneasca in continuare ori s-a mutat acolo dupa deces...Sper ca m-am facut inteles....Oricum este bine sa luati legatura cu un avocet intrucat astfel de spete nu sunt simple....success!
Art. 1108
Felurile acceptării
(1) Acceptarea poate fi expresă sau tacită.
(2) Acceptarea este expresă când succesibilul îşi însuşeşte explicit titlul sau calitatea de moştenitor printr-un înscris autentic sau sub semnătură privată.
(3) Acceptarea este tacită când succesibilul face un act sau fapt pe care nu ar putea să îl facă decât în calitate de moştenitor.
Succesiune
mariantoma48
buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)