Pana va raspunde un jurist, eu va sfatuiesc sa incercati sa va cautati un alt loc de munca. Ma gandesc ca s-ar putea sa aveti si dvs. o parte de vina ca s-a ajuns in aceasta situatie. Daca va simtiti intr-adevar nedreptatit de ce nu actionati in instanta pe angajator sau pe cei care va hartuiesc?
Nu trebuie decat sa demonstrati, in fata instantei sesizate cu contestarea deciziei, ca decizia de sanctionare a dv. in urma cercetarii prealabile efectuate, nu este legala.
In paralel, va recomand sa va cautati un alt loc de munca deoarece daca angajatorul, ajutat de cativa colegi de-ai dv. "binevoitori" v-au pus gand rau, cred ca mai devreme sau mai tarziu tot la ruptura intre dv. si angajator se va ajunge prin incetarea raporturilor de munca intr-o forma sau alta: demisie, concediere. Situatia dv. este similara cu o casnicie: dragoste cu forta nu se poate...
Am avut cazuri de salariati care, la un moment dat au deranjat angajatorul intr-o forma sau alta, sau angajatorul dorea sa aduca o alta persoana in locul acestora si nu stia cum sa scape de salariatul nedorit, astfel ca l-au concediat, am atacat in instanta decizia de desfacere a CIM, am castigat, l-am reintegrat pe salariat pe postul detinut anterior concedierii, firma a fost obligata sa-i plateasca toate salariile de care a fost lipsit de la data deciziei nelegale si pana la data reintegrarii, sa suporte si cheltuielile de judecata, iar dupa de a fost reintegrat si-a dat demisia, plecand cu fruntea sus....
Nu va lasati calcati in picioare de angajatorii care au impresia ca sunt un fel de Sefi de trib, cu drept de viata si de moarte a salariatilor lor, care considera ca salariatii sunt niste bastinasi care lucreaza pe plantatia lor pentru ca nu au ce manca si ca fara acel job, ar muri....;)