avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire la locul de munca

Sunt angajat al unei institutii si in ultimele 6 luni am fost supus in mod abuziv unor presiuni si hartuieli din partea superiorilor, ca sa plec “cu” sau fara voia mea. Au vazut ca nu reusesc sa ma faca sa plec “de bunavoie” prin 4 delegari pe functii inferioare si mai ales ca nu mi s-au pus la dispozitie de catre angajator toate conditiile pentru buna desfasurare a activitatii , mi-au facut si o cercetare disciplinara in acest timp in baza unor declaratii referitoare la comportamentul meu “fabricate”, date de colegi bine vazuti de superiori. Atitudinea superiorilor este foarte ostila in ceea ce ma priveste si ma ataca pe orice cale. Cum as putea sa demonstrez ca anumite persoane au interese si sunt capabile de orice pentru a ma inlatura? Ce ma sfatuti sa fac in aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:01, 7 Martie 2009
Pana va raspunde un jurist, eu va sfatuiesc sa incercati sa va cautati un alt loc de munca. Ma gandesc ca s-ar putea sa aveti si dvs. o parte de vina ca s-a ajuns in aceasta situatie. Daca va simtiti intr-adevar nedreptatit de ce nu actionati in instanta pe angajator sau pe cei care va hartuiesc?
Presupun ca in urma cercetarii disciplinare s-a emis si decizia de sanctionare. Aveti la dispozitie un termen de 30 de zile de la comunicarea decizie sa o contestati la instanta de judecata, daca considerati ca aceasta este ilegala si netemeinica.
Nu trebuie decat sa demonstrati, in fata instantei sesizate cu contestarea deciziei, ca decizia de sanctionare a dv. in urma cercetarii prealabile efectuate, nu este legala.
In paralel, va recomand sa va cautati un alt loc de munca deoarece daca angajatorul, ajutat de cativa colegi de-ai dv. "binevoitori" v-au pus gand rau, cred ca mai devreme sau mai tarziu tot la ruptura intre dv. si angajator se va ajunge prin incetarea raporturilor de munca intr-o forma sau alta: demisie, concediere. Situatia dv. este similara cu o casnicie: dragoste cu forta nu se poate...
Am avut cazuri de salariati care, la un moment dat au deranjat angajatorul intr-o forma sau alta, sau angajatorul dorea sa aduca o alta persoana in locul acestora si nu stia cum sa scape de salariatul nedorit, astfel ca l-au concediat, am atacat in instanta decizia de desfacere a CIM, am castigat, l-am reintegrat pe salariat pe postul detinut anterior concedierii, firma a fost obligata sa-i plateasca toate salariile de care a fost lipsit de la data deciziei nelegale si pana la data reintegrarii, sa suporte si cheltuielile de judecata, iar dupa de a fost reintegrat si-a dat demisia, plecand cu fruntea sus....
Nu va lasati calcati in picioare de angajatorii care au impresia ca sunt un fel de Sefi de trib, cu drept de viata si de moarte a salariatilor lor, care considera ca salariatii sunt niste bastinasi care lucreaza pe plantatia lor pentru ca nu au ce manca si ca fara acel job, ar muri....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea in munca - situatia putin atipica.rog opinii. RobinHood RobinHood Buna ziua. Am mai multe intrebari in privinta procedurii de reintegrare a unor salariati care au castigat, in prima instanta , procesul (urmeaza ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in munca cristinateo cristinateo Instanta obliga angajatorul sa incheie un nou contract de munca de jumatate de norma.Primul a luat sfarsit prin demisie pentru nereguli contractuale ... (vezi toată discuția)