avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lucrari schimbare tevi gaze la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lucrari schimbare tevi gaze la bloc

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc presedintele si administratorul impun tot felul de lucrari, fara a consulta proprietarii in prealabil-de pilda, schimbarea tevilor de gaze. Pentru aceasta aduc tot felul de echipe particulare pentru masuratori-au adus pina acum 2 echipe, pentru a face masuratori o data in regim de presiune normala si a doua oara in regim de presiune crescuta. In cazul in care un proprietar nu doreste sa efectueze aceste lucrari cu echipa lor, este amenintat ca va fi deconectat de la reteaua de gaze!
Va intreb in baza carei legi pot proceda astfel-adica, nu se face nici un fel de adunare generala a proprietarilor pentru a se discuta necesitatea lucrarilor respective, precum si costurile care le implica, si daca ei pot proceda, cu de la sine putere, la deconectarea proprietaruluil care nu doreste efectuarea lucrarilor cu echipa lor.
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:39, 4 Iunie 2013
Aveti alta echipa? Propuneti aceasta oferta si poate va fi discutata in comitet.
Pentru contractarea unei lucrari nu trebuie facuta AG, comitetul executiv, impreuna cu administratorul, se ocupa de cautarea de oferte, discutarea acestora si contractarea unei lucrari, indiferent ce fel este ea, lucrarea.

Dar de fapt, este lucrare de inlocuire sau verificarea instalatiei de gaze?
Art. 37-din Legea Asociatiilor de proprietari

Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari, ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Exista diferente apreciabile de cost intre schimbat instalatie gaze si verificat
Comitetul executiv prin hotararea a adunarii generale are un foind la dispozitie a caryui valkoarea ii permite executarea de interventii/reparatii de urgenat in limita acestui fond
executarea de lucrari de reparatii urgente parti comune,nu necesita acordul proprietarilor
Executarea de lucrari de intretinere si reparatii care implica consturi substantiale se pot executa numai cu acordul adunarii generale,care va dispune si sursa de finantare fond reparatii sau cote individuale
Mulţumesc pentru răspuns, este lucrare de înlocuire, au făcut deja în unele apartamente, care au permis-erau bătrâni pensionari şi au fost uşor de convins. Problema e că nu au pus ceva de calitate, pare o improvizaţie-un furtun, de pildă....
Trebuie sa cunoasteti ca instalatiile de gaze (mai ales), dataorita uzurii (cati ani are imobilul de la darea in folosinta?), trebuiesc inlocuite. La verificarile periodice care se efectueaza, cei care efectueaza aceste lucrari, verifica starea acestor tevi, plecand de la teava de intrare in bloc, instalatia de reducere/regularizare, ramificatiile pe coloane, tevile verticale din apartamente si desigur, instalatiile si masinile de gatit, cuptoarele.
Poate nu o sa ma credeti, dar daca s-a ajuns la concluzia ca trebuie efectuata o revizie generala a instalatiei 9de obicei dupa 25-30 ani de functionare), atunci, asa cum s-a mai spus, administratorul cauta mai multe firme autorizate sa faca aceasta lucrare. Atunci, in mod sigur, fiecare echipa care vine trebuie sa faca masuratori in vederea intocmirii unui proiect de executie in care sunt ”prinse” toate tevile, pozitia acestora, dimensiuni, etc.
In concluzie, proprietarii trebuie sa accepte aceasta lucrare si nu vreau sa mai comentez motivele acestei obligatii. practic com. executiv al asociatiei dvs. procedeaza f. corect si daca lucrarea este demarata cu o firma care isi asuma intreaga raspundere pentru calitatea executiei, niciodata o alta firma nu se va implica in aceasta lucrare si poate va inchipuiti motivele. Aici nu este de joaca. O simpla scapare de gaze intr-o locuinta poate provoca o adevarata catastrofa in tot blocul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, presedintele de bloc face lucrari de reparatii si ... stela chelner stela chelner Buna ziua, Presedintele de bloc face lucrari de reparatii si zugraveli in apartamentul sau. In perioada lucrarilor sale a venit cu un tabel sa ia acordul ... (vezi toată discuția)
Plata reparatii conducte comune QED QED Detin un garaj prin care trec conducte comune (caldura, apa rece/calda tur-retur). Pentru ca in garajele din acest bloc sunt inundatii foarte dese, am decis sa ... (vezi toată discuția)