Buna ziua,
As avea nevoie de niste lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
M-am angajat la un restaurant in luna aprilie.
Am semnat contracul de munca cu salariul minim de 750 lei.Au zis ca imi salariu de 1300 de lei, restul de la 750 lei fara a fi trecut in acte.Mi-au dat banii prima luna cu greu- 1300 lei(pe 15.04.2013- 650 lei si pe 30.04.2013 alti 650 lei) Pe data de 15.05.2013 mi-au dat 650 lei avans pe luna mai.
Pe 27.05.2013, mi-au zis sa imi dau demisia pentru ca o sa pastreze un singur ajutor de bucatar. Am zis ca imi voi da demisia cand imi vor dat si restul de 650 lei. Au zis sa nu mai vin la munca, sa ma duc pe 29.05.2013 sa imi dau demisia si sa imi iau restul de bani. M-am dus pe 29, mi-au zis sa semnez demisia ca imi dau ei banii in alta zi. Am refuzat sa semnez fara sa primesc banii si mi-au zis ca ma suna ei ca nu au banii acum. Azi am revenit cu telefon si mi-au zis ca nu imi mai dau nici un ban pentru ca nu au dat nimanui. Nu am semnat nici demisia, nu am luat nici banii.
Pot face ceva ca sa imi recuperez banii, cei 650 lei pentru 15.05.2013-27.05.2013?
Mentionez ca eu nu am semnat nici un stat de plata. cand imi dadeau banii. pe 15 si pe 30 ale lunii cate 650 lei, semnam pe niste post-it uri.
Pot face ceva sa imi recuperez banii?
Contractul meu de munca cum va fi incheiat?
1. Neplata salariului poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza careia acel angajator isi are sediul social
In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca, in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
2. Contractul meu de munca cum va fi incheiat?
C.i.m. poate fi desfacut disciplinar daca nu v-ati mai prezentat la locul de munca , chiar in conditiile expuse de dvs.
Demisie
madysalcia80
BUNA ziua,
lucrez de 2 ani la o societate, dupa 2 ani mi-a zis angajatorul sa semnez o demisie care nu era completata ci doar am semnat urmand sa ma ... (vezi toată discuția)