avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADEVERINTA DE GRUPA PENTRU DOSAR DE PENSIONARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADEVERINTA DE GRUPA PENTRU DOSAR DE PENSIONARE

Buna ziua
Am urmatoarea speta
Pentru depunerea unui dosar de pensionare pe langa alte documente este necesar si depunerea unei adeverinte din care sa rezulte grupa de munca si sporuruile aferente conditiilor grele de munca in care o perosana si-a desfasurat activitatea in cazul in care acestea exista.
Intrebare: In cazul in care intreaga arhiva a societatii care trebuia sa elibereze aceasta adeverinta a fost preluata pentru investigatii de DIICOT care este procedura de urmat pentru obtinerea acestei adeverinta?
De la societatea respectiva ne tot amana spunanadu-ne ca pana nu vine arhiva de la DIICOT nu ne poate primi cererea pentru eliberarea adeverintei.

Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 3 Iunie 2013
Societatea este obligata sa va inregistreze cererea. Va va raspune cererii in scris, motivand ca in baza unui document al DIICOT si Societate, (Proces Verbal), nu detin documentele din care sa culeaga informatiile necesare eliberarii adeverintei solicitate.
Despre ce perioada este vorba ?
Este vb de perioada 1977 - 2005. Pe mine ma intereseaza sa obtin aceasta adeverinta cat mai repede. De la societate mi se spune ca nu pot sa-mi dea nici o adeverinta pana nu le returneaza DIICOT-ul arhiva preluata.
Daca aveti vreo solutia cum as putea obtine aceasta adeverinta in conditiile date am rugamintea sa mi-o comunicati!
Nu stiu in ce masura va poate ajuta ITM-ul, intrucat angajatorii aveau obligatia de a depune acte la aceasta isntitutie.
Incercati sa luati legatura cu ITM-ul si vedeti ce va spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile ... cosmin130967 cosmin130967 O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile de care am beneficiat intre anii 1986 1994. Mentionez ca aceasta adeverinta imi este ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator refuza eliberarea copiilor dupa statele de plata. la fel si arhiva. ce pot face? in perioada 1974-1976 am lucrat in bucuresti la metalurgica si ... marius0707 marius0707 In perioada 1974-1976 am lucrat in Bucuresti la Metalurgica si Precizia. Am solicitat in 2021 eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca si am fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime Giuly21 Giuly21 Buna ziua,o matusa nu reuseste sa dea de sediul intreprinderii la care a lucrat acum vreo 25 de ani pentru a putea sa-si ia vechimea....din cate stim sediul ... (vezi toată discuția)