avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confiscare baston telescopic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confiscare baston telescopic

mi-am cumpart un baston telescopic acum 1 luna de zile, ieri il aveam la mine si m-am luat la cerata cu cineva. a venit politia si m-a luat la sectie. acolo m-a perchezitionat si mi-a gasit un baston telescopic. mi-a dat amenda pentru scandal ,dar bastonul telescopic mi l-au luat ,dar nu mi l-au trecut in procesul verbal. as dori sa stiu daca pot sa mi-l recupar inapoi sau se considera rama alba?
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
ContSters241583, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:45, 5 Iunie 2013
Legea 61/1991:

Art. 11. - (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;
Art. 4. - (1) Sancţiunea închisorii contravenţionale poate fi aplicată minorilor numai dacă au împlinit vârsta de 16 ani; în acest caz limitele sancţiunii prevăzute în prezenta lege se reduc la jumătate.
(2) În cazul minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani se aplică prevederile Legii privind regimul ocrotirii unor categorii de minori.
si daca cineva ma ataca pe stada cu un cutit ,iar eu folosesc bastonul telescopic ce patesc? mi se confisca bastonul?
Este hazardat a emite raspuns ,in conditiile in care nu se cunosc circumstantele presupusului dvs eveniment
Este necesar sa se cunoasca concret circumstantele,cine a initiat si generat succesiunea de evenimente ,se pot invoca mai multi factori de fiecare dintre partile participante-functie de care organul abilitat, poate dispune incadrarea faptelor si eventuale sanctiuni,eventual declinarea spre competenta solutionare in favoarea instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare lg 61/91 mielul_bland mielul_bland Buna seara, As dori sa va adresez o intrebare cu privire la LG 61/91 , art.1 : Acum cateva zile , aflandu-ma in masina proprietate personala, parcat, ... (vezi toată discuția)
Astept raspuns urgent - chemat pentru declaratii la politie ContSters241583 ContSters241583 in data de 9 iunie 2013 m-am luat la cearta cu [editat - nu mai dati nume de persoane pe forum] si i-am tras un sut si am dat cu spray. pe unirii[ loc public ... (vezi toată discuția)
Amenda penala pentru posesie de..robinet gatansfyllon gatansfyllon Sa trec in paine: aseara, in jurul orelor 22, am fost oprit si perchezitionat de un echipaj de jandarmerie, in urma caruia s-a gasit asupra mea un.. robinet. ... (vezi toată discuția)