avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul administratorului si presedintelui de a-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul administratorului si presedintelui de a-mi prezenta facturile de la furnizori si calculul intretinerii lunare.

Presedintele si administratorul refuza sa-mi arate facturilrin original de la furnizori si calculul intretinerii. As dori sa stiu procedura legala pe care trebuie sa o urmez.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
Adriantot, moderator
Cel mai recent răspuns: vasy888 , utilizator 16:24, 5 Iunie 2013
Buna ziua,

Mai jos aveti baza legala:

N O R M E M E T O D O L O G I C E

de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în Statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
a) să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari.
b) să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari, dacă au calitatea de membru al asociaţiei de proprietari şi capacitatea deplină de exerciţiu.
c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
e) să folosească părţile comune de construcţii şi instalaţii ale condominiului conform destinaţiei pentru care au fost construite;
f) să îşi închirieze proprietatea, fapt care nu îl scuteşte de drepturile şi responsabilităţile legate de asociaţia de proprietari.
Aveti mare dreptate.Stiti un serviciu al unei primarii care aplica acest articol??Dupa ce am ,,bombardat"prim3 cu petitii sau trezit si in decembrie 2012 au emis o HCL.Sper ca prima amenda sa o primeasca pres.[EDIT = asociatiei noastre]
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica la uscator 48ncj 48ncj Buna ziua.Mai multi locatari dintr-un Bloc din Cluj Napoca sunt nedumeriti de felul cum se repartizeaza cheltuielile pe ap .Pe scara sunt ap. cu 2,3 si ... (vezi toată discuția)
Condiții alegere președinte asociație de proprietari Niculescu Gella Niculescu Gella Ce condiții trebuie să îndeplinească un cetățean român pentru a fi ales președinte al asociației de proprietari? (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)