Presedintele si administratorul refuza sa-mi arate facturilrin original de la furnizori si calculul intretinerii. As dori sa stiu procedura legala pe care trebuie sa o urmez.
de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în Statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
a) să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociaţiei de proprietari.
b) să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari, dacă au calitatea de membru al asociaţiei de proprietari şi capacitatea deplină de exerciţiu.
c) să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia. d) să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, eventual, să o conteste preşedintelui asociaţiei de proprietari, în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă la contestaţie în termen de 7 zile;
e) să folosească părţile comune de construcţii şi instalaţii ale condominiului conform destinaţiei pentru care au fost construite;
f) să îşi închirieze proprietatea, fapt care nu îl scuteşte de drepturile şi responsabilităţile legate de asociaţia de proprietari.
Aveti mare dreptate.Stiti un serviciu al unei primarii care aplica acest articol??Dupa ce am ,,bombardat"prim3 cu petitii sau trezit si in decembrie 2012 au emis o HCL.Sper ca prima amenda sa o primeasca pres.[EDIT = asociatiei noastre]