Daca minorii mi-au fost incredintati prin hotarare definitiva si irevocabila am nevoie de acordul tatalui sa plec cu ei din tara? (am inteles ca s-a modificat legea)
Pentru parasirea tarii alaturi de copilul minor aveti nevoie de hotararea judecatoreasca, definitiva si irevocabila si de pasaportul copilului minor,in temiul art 30 al. 1 lit c ) legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
Art. 30.
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
.......
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.