avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Somatie plata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Somatie plata

Am primit pe o societate A in care sunt asociat unic/administrator unic, de la un cabinet de insolventa o notificare de plata a unei sume in dosar de faliment catre o societate comerciala B, in baza unei facturi X si a unui contract Y. Societatea A nu a semnat nici un contract cu societatea B, deci nu datoreaza vreo suma de bani. Ce se poate face in acest caz, in afara sa ma duc la un avocat. Mi se pare aberant sa platesc un avocat pentru a demonstra ca nu datorez vreo suma de bani?

Am solicitat de la cabinet insolventa o copie dupa contract si factura. As dori sa stiu daca pot sa merg la Politie sa depun plangere penala pt fals, ca e clar ca nu am semnat noi acel contract? Sau altceva care nu presupune sa platesc vreo suma de bani unui avocat, etc? Asa ceva e culmea!

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2013
bobar, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobar , utilizator 15:46, 4 Iunie 2013
Da puteti depune plangere la politie si parchet daca se dovedeste ca nu este o eroare dupa ce vorbiti cu respectivul lichidator. Gasiti lichidatorul, solicitati lamuriri. Pana sa ajungeti sa platiti este cale lunga, dar ...daca nu va raspunde lichidatorul la telefon sau amiabil, ar trebui sa va pregatiti cu un avocat si eventual sa cereti si daune.
Firma respectiva ce profil are? In ce baza este emisa factura?
trandafir2 a scris:

Da puteti depune plangere la politie si parchet daca se dovedeste ca nu este o eroare dupa ce vorbiti cu respectivul lichidator. Gasiti lichidatorul, solicitati lamuriri. Pana sa ajungeti sa platiti este cale lunga, dar ...daca nu va raspunde lichidatorul la telefon sau amiabil, ar trebui sa va pregatiti cu un avocat si eventual sa cereti si daune.
Firma respectiva ce profil are? In ce baza este emisa factura?

Multumesc.

Este vorba de o firma de ghiduri si publicitate. Factura este emisa in baza unui contract, pe care le-am solicitat dar nu le-am primit inca. Chiar sunt curios sa vad cine a semnat.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
bobar, utilizator
bobar a scris:
Factura este emisa in baza unui contract, pe care le-am solicitat dar nu le-am primit inca.

Atentie cum s-a derulat angajamentul si intelegerea cu privire la respectivul contract.
Contractul este o intelegere intre parti care nu are nevoie in mod expres de semnatura !!
Deci ... derulati cronologic ce s-a intamplat sa nu aveti surprize.

P.S. In cazul asta, plangerea penala pentru fals pica din start. Jocul se va derula pe taramul instantei civile.
trandafir2, moderator
trandafir2 a scris:

bobar a scris:
Factura este emisa in baza unui contract, pe care le-am solicitat dar nu le-am primit inca.

Atentie cum s-a derulat angajamentul si intelegerea cu privire la respectivul contract.
Contractul este o intelegere intre parti care nu are nevoie in mod expres de semnatura !!
Deci ... derulati cronologic ce s-a intamplat sa nu aveti surprize.

P.S. In cazul asta, plangerea penala pentru fals pica din start. Jocul se va derula pe taramul instantei civile.

Scuze poate nu am fost explicit. Copie contract si factura am solicitat acum de la lichidator, dupa ce am primit notificarea. Nu am semnat contract si nici vorbit/email cu aceasta firma. Nu am beneficiat de vreun serviciu.
bobar, utilizator
Am inteles acum, ati solicitat contractul de la lichidator (dovada cum s-ar spune), NU de la firma respectiva in trecut.
Ok. Atunci ramane conform primului meu raspuns in topic !

Alte discuții în legătură

Datorii catre o firma aflata in stare lichidare reg com cadmo cadmo Salut avem un contract cu o firma aflata in lichidare de catre Reg com (in 10.11.2008 s-a numit lichidatorul conform Certificat furnizare informatii de la ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit fannatura fannatura Am avut un partener de afaceri cu care am colaborat doi ani, pana anul trecut in toamna. Nu am avut contract cu el, dar nu au fost probleme cu plata pana in ... (vezi toată discuția)
Insolventa realizata cu rea-credinta de un lichidator Marka Marka Buna ziua. Solicit sprijinul dvs. in urmatoarea speta. Am avut un S.R.L. in care a functionat intre anii 2004-2007. In anul 2007 in urma amplasarii unui ... (vezi toată discuția)