Am cumparat un apartament intr-un bloc in constructie,iar in antecontractul pe care l-am incheiat firma constructoate se obliga sa faca actul autentic pana cel tarziu la 10.12.2008.Acesta nu s-a facut din vina constructorului si am obtinut de la notariat o incheiere de certificare unde se precizeaza ca promitentul vanzator nu poate face actul deoarece constructia nu este finalizate.Tot in aceasta incheiere promitentul vanzator face propunerea incheierii unui act aditional de prelungire a termenul de perfectare pana la 31.03.2009.Nu am acceptat semnarea actului aditional.Dupa ce eu am refuzat sa inchei actul aditional de prelungire am primit o notificare de la promitentul vanzator in care ma anunta ca la 31.03.2009 se va face transmiterea proprietatii iar predarea apartamentului se va face la 06.05.2009 si daca acest termen se depaseste vor plati penalitati.Daca pe 31.03.2009 nu ma prezint la notariat pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare imi vor cere daune interese.
Intrebarea mea este: Ce pot face pentru ca eu nu vreau sa semnez actul de vanzare-cumparare decat atunci cand imi predau locuinta la cheie si dupa ce se face receptia lucrarii?
Luati legatura cu un avocat ca sa va studieze atent clauzele contractuale, si sa va indrume concret.Va avantajeaza sa formulati o notificare promitentului vanzator-constructor, prin care sa va expuneti punctul de vedere si sa solicitati la randul dvs. penalitati, daune -dupa caz.Insistati in solutionarea litigiului pe cale amiabila.Eventual incheiati un act aditional in conditii favorabile dvs.
Am incercat pe cale amiabila rezolvarea situatiei dar nu vor sa discute nimic si impun regulile lor.Am facut si eu o notificare catre firma constructoare unde mi-am expus punctul de vedere.Vroiam sa stiu daca ei ma pot obliga pe mine acum sa inchei actul de vanzare-cumparare si sa respect alte termene decat cele prevazute in antecontractul semnat de mine.Mentionez ca acum constructia nu se afla nici macar in faza de a fi o constructie la ros, iar constructia este ridicata doar pana la etajul 2, apartamentul cumparat de mine este la etajul 3 si nici nu este construit pana in acest moment.Nu vreau sa platesc si restul sumei sa fac si actul de vanzare-cumparare si sa nu stiu ce primesc daca nu se face receptia si cand voi primi apartamentul la cheie.