Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o firma pentru un imobil in constructie.Data prevazuta in antecontract de incheiere a actului de vanzare-cumparare in forma autentica a trecut si nu am fost anuntata sa ma prezint la notariat.Doresc sa notific vanzatorul si vreau sa stiu daca sunt obligata sa-i chem la acelasi notariat unde am incheiat precontractul sau pot alege un alt notariat?
Poate daca ne dati mai multe date despre clauzele contractuale ..va putem da relatii la obiect.De principiu insa puteti sa definitivati vanzarea-cumpararea la orice notar public.
In antecontract termenul limita de incheiere a actului in forma autentica de vanzare-cumparare a fost 10.12.2008.Atunci tot eu am notificat firma vanzatoare si i-am chemat la notariat unde am INCHEIERE DE CERTIFICARE de unde rezulat ca ei nu pot face vanzarea deoarece constructia nu este gata.Tot in aceasta incheiere firma vanzatoare imi propune prelungirea termenului de semnare a actului autentic pana la 31.03.2009.Nu am semnat ca accept aceasta prelungire dar intr-o notificare trimisa de vanzator imi spune ca daca pe 31.03.2009 nu ma prezint la notariat imi vor cere daune-interese.Nu am vrut sa fac demersuri in justitie si am asteptat si acest termen,dar constructia nu este nici in faza de constructie la rosu si o sa fiu obligata sa merg in justitie pentru recuperarea avansului.
De aceea vreau sa-i notific pentru a se prezenta la notar sa facem actul de vanzare-cumparare in forma autentica, pentru a avea inca o dovada ca eu sunt de buna credinta si am asteptat si termenul de prelungire propus si sa evit orice speculatie.De aceea intrebam daca este obligatoriu sa-i chem la acelasi notariat unde am incheiat antecontractul sau pot alege altul?
Va multumesc pentru raspuns!
Cumparare teren
jenidoria
Doresc sa achizitonez un teren extravilan si care in curand o sa fie intravilian, momentan nu pot sa fac carte funciara.
Intrebarea mea este pot ... (vezi toată discuția)