avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune vecini

Buna ziua!
1.Am urmatoarea problema:pe societatea mea comerciala am cumparat un spatiu comercial in 2007.Am solicitat un nr.postal de la primaria ploiesti si mi s-a refuzat acest lucru deoarece pe planul meu si in contractul de vanzare cumparare al spatiului scrie 155 metri din inviviz de 500 metri si 500 metri indiviz din 996metri.Mi s-a recomandat sa fac indiviziunea cu vecinii ori prin notariat ori la judecatorie.Cum e posibil sa fiu in indiviziune daca mie in anul 2007 mi s-a atribuit nr. cadastral provizoriu?
2.Daca vecinii mei nu au planuri de amplasament conform oficiului de cadastru poata sa vina la notariat ca sa semneze acordul de indiviziune?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: me_al_an , utilizator 16:11, 6 Martie 2009
da ce????????????????
Cum e posibil sa fiu in indiviziune daca in anul 2003 am facut intabularea spatiului respectiv pe o alta societate si este inregistrat pe parcele in cartea funciara? Va rog sa ma lamuriti.Multumesc!
in cartea funciara de care vorbiti sunteti singurul proprietar? sau mai apar si altii cu cote parti?
intabularea pe care ati facut-o, ati facut-o asupra cotei parte din teren care v-a revenit prin contractul de vanzare-cumparare si atunci, probabil, vi s-a atribuit acel numar cadastral provizoriu.
pentru a iesi din indiviziune aveti cele doua posibilitati pe care le-ati spus si dvs., ori va chemati coproprietarii la notar sa incheiati actul de iesire din indiviziune (de preferat), ori mergeti in instanta si cereti acesteia ca prin sentinta pe care o da sa dispuna iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate ioanabozgan ioanabozgan Bunici decedati;Mostenitori pe titlul de proprietate:mama si matusa; Pe baza unei adeverinte de punere in posesie de la primarie,matusa vinde un bucata teren ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)