avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe termen determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe termen determinat

In data de 25 a lunii expira cele 36 luni de prelungire a Contractului de munca pe perioada determinata intre un angajator bugetar si un pensionar. Cand si cum se poate incheia intre acestia un Contract pe termen nedeterminat, fara ca la data de 25, in momentul incheierii ultimului contract pe perioada determinata, postul sa se blocheze? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 4 Iunie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
@ sch

Nu se mai poate incheia un nou c.i.m. imediat dupa incetarea celui vechi , intrucat angajarea in sectorul bugetar se face prin concurs sau examen.
Asadar la incetarea c.i.m. postul ramane vacant.
@freelis
Ma gandeam daca nu se poate transforma CM pe perioada determinata in nedeterminata printr-un act aditional, astfel ca sa nu existe incetarea CM. Nu exista nici un artificiu? Deci dupa 3 ani (de cumul, pensie cu salariu),fostul angajat- care are vechime 30 de ani pe post- trebuie sa-l reocupe prin examen? Multumesc.
Este vorba despre sectorul bugetar unde sunt alte reguli.
Daca era vorba despre sectorul privat, raspunsul era afirmativ si fara niciun impediment.

Teoretic exista aceasta posibilitate insa cred ca trebuie urmata o anumita procedura pentru a se obtine asa ceva.
Practic este mai greu mai ales in conditiile in care angajarea se face prin concurs sau examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
cumul pensie salariu în unitate bugetarã locdemunca locdemunca Buna seara, M am pensionat de la o institutie bugetara si am o pensie care mi a permis continuarea activitatii la cumul pensie salariu. Am functionat in ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)