buna ziua.
Sunt administrator la firma ea si intrebarea mea este:
pot sa fac un contract de comodat cu titlu gratuit pentru autoturismul personal intre mine si firma pentru a-mi scadea cheltuielile cu combustibilul, reparatiile etc. deoarece masina o folosesc in interesul firmei.
In temeiul contractului, comodatarul dobandeste numai dreptul de folosinta, devenind un simplu detentor precar, obligat la inapoierea lucrului.
Dovada contractului de comodat se face potrivit regulilor generale (art. 1.191 si urmatoarele din Codul Civil), fiind suficient ca inscrisul sub semnatura privata, cerut ad probationem daca valoarea lucrului depaseste 250 lei, sa fie redactat intr-un singur exemplar, pentru comodant.
Comodatarul are urmatoarele obligatii: sa conserve lucrul, sa foloseasca lucrul potrivit destinatiei determinate prin natura lui sau prin acordul partilor, sa suporte cheltuielile necesare folosintei lucrului, sa restituie lucrul la scadenta.
Contact de comodat
selena666
Am facut un contract de vanzare-cumparare de spatiu pe persoana fizica. Acum mi-am infiintat o firma la sfarsitul lui 2004. Ce este mai bine de facut act de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat
mia_bv
Buna ziua,
In cazul unui contract de comodat auto incheiat intre 2 societati comerciale, s.c. comodanta se mai poate folosi de autoturismul obiect al ... (vezi toată discuția)