avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Efectuare inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Efectuare inventar

va rog frumos,puteti sa-mi spuneti si mie cum se poate face un inventar la un magazin pe ultimile 2 luni in contextul in care nu s-a facut niciodata inventar intr-un an si jumatate(avand marfa si de acum un an in mag).Mi s-a spus ca a fost prea dificil sa o i-a de la inceput,ar fi fost pierderi fff mari si a preferat sa se limiteze la ultimile 2 luni....nu inteleg,va rog explicati-mi si mie
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:36, 4 Iunie 2013
Inventarul se face la o anumita data. Adica se numara , se cantareste apoi se compara stocul faptic cu cel scriptic.
Daca se doreste sa se afle stocul la o alta data decat cea in care se face inventarul efectiv, se au in vedere miscarile de bunuri ( intrarile si iesirile)
Studiati si ORDINUL nr. 2861/2009 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar bazdoacadaniela bazdoacadaniela buna ziua am si eu o intrebare banala as spune,si anume cum se efectueaza un inventar corect? e cineva amabil sa-mi raspunda explicit? lucrez in gestiune de ... (vezi toată discuția)
Procedeu de inventariere veratiti veratiti Maine trebuie sa fac inventarul si eu, in calitate de contabil, mi-am scos din programul de contabilitate fisa de magazie a gestiunii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Inventarierea 23ti 23ti Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cine intocmeste listele de inventar si cine trece valoarea de inventar? Valoarea de inventar o trece comisia? (vezi toată discuția)