avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical cod 06
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical cod 06

Buna ziua,
un salariat are cod 06 pentru intreaga luna. certificatul este eliberat de spital si salariatul a fost internat...pot plati cod 06(100%) indemnizatia de cm pt inteaga luna, nu sunt limitata la maxim 2 sapt de cod 06?

multumesc !

Cel mai recent răspuns: marina_marina , utilizator 11:52, 4 Iunie 2013
In caz de urgente medico-chirurgicale, pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea in spital, concediul medical se acorda de catre medicul care a asistat urgenta (medic de familie, medic din ambulatoriul de specialitate, de la camera de garda, ambulanta, centru de permanenta), pentru o perioada de maximum 5 zile calendaristice.Daca incapacitatea temporara de munca se mentine, concediul medical poate fi prelungit de medicul curant, pentru aceeasi afectiune, dar nu pentru cod de indemnizatie (06), in conditiile si pe duratele stabilite de lege.
In caz de internare, daca gradul de severitate al bolii il impune, se poate acorda codul de indemnizatie (06) pe toata perioada internarii. La externarea pacientului din spital medicul curant elibereaza certificate de concediu medical cu inscrierea codului de indemnizatie corespunzator, cu exceptia codului de indemnizatie de urgenta medico-chirurgicala (06) .
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical themis themis O persoană angajată cu contract de muncă este supusă unei intervenţii chirurgicale - apendicită acută. La externare primeşte un certificar de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru aceeasi problema de sanatate,coduri diferite gir gir Mi-am rupt mana si la urgente mi-a fost bagata in ghips.Mi s-au acordat 5 zile de concediu medical pe urgente medico -chirurgicale,cod 6 si acut.Medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical, cod 06 valentina01 valentina01 Buna. Am fost internata pentru 10 zile si am concediu medical, cod 06 pentru toata perioada. Angajatorul nu vrea sa-l accepte, sustinand ca in legislatie este ... (vezi toată discuția)