avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical, cod 06
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical, cod 06

Buna. Am fost internata pentru 10 zile si am concediu medical, cod 06 pentru toata perioada. Angajatorul nu vrea sa-l accepte, sustinand ca in legislatie este specificat ca am dreptul la concediu medical, cod 06 doar pentru 5 zile.
Va rog sa-mi spuneti cum este corect? Exista o lege care sa sustina afirmatia angajatorului?Daca nu, cum le pot dovedi ca ceea ce am primit de la spital este corect dpdv legal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:53, 4 Iulie 2009
La codul de indemnizatie 06 se regasesc urgentele medico-chirurgicale.Concediu medical-5 zile.
Vorbiti cu cei de la spital,ei sunt in masura sa faca corectia.
Cod 06 se poate acorda pana la 5 zile daca e vorba de ambulator.
Pe perioada de spitalizare se poate acorda cod 06 , indiferent de numarul de zile !
Limitarea la 5 zile pe cod 06 este reglemenatta doar pentru medicale emise fara internare.
norme la oug 158
Art. 31. - În caz de urgenţe medico-chirurgicale, pentru care gradul de severitate al bolii nu impune internarea în spital, concediul medical se acordă de medicul care a asistat urgenţa (medic de familie, medic din ambulatoriul de specialitate, de la camera de gardă, structuri de primire urgenţe, ambulanţă, centru de permanenţă), pentru o perioadă de maximum 5 zile calendaristice. Dacă incapacitatea temporară de muncă se menţine, concediul medical poate fi prelungit de medicul curant, pentru aceeaşi afecţiune, dar nu pentru cod de indemnizaţie de urgenţă (06), în condiţiile şi pe duratele stabilite de lege

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 06 marina_marina marina_marina Buna ziua, un salariat are cod 06 pentru intreaga luna. certificatul este eliberat de spital si salariatul a fost internat...pot plati cod 06(100%) ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru aceeasi problema de sanatate,coduri diferite gir gir Mi-am rupt mana si la urgente mi-a fost bagata in ghips.Mi s-au acordat 5 zile de concediu medical pe urgente medico -chirurgicale,cod 6 si acut.Medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediul medical themis themis O persoană angajată cu contract de muncă este supusă unei intervenţii chirurgicale - apendicită acută. La externare primeşte un certificar de ... (vezi toată discuția)