avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Drepturi salariale ale functionarilor publici pentru ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Drepturi salariale ale functionarilor publici pentru nasterea copilului

Buna ziua, sunt functionar public la o casa judeteana de pensii, in prezent sunt in indemnizatie pentru cresterea copilului si de curand am aflat ca ni s-ar cuveni anumite drepturi banesti si anume: plata unui un salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului si de o diferenta de 15% la concediul de sarcina si lehuzie. Mentionez ca am nascut in septembrie 2007. Va rog sa-mi specificati si temeiul legal. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 11 Aprilie 2009
Din cate stiu eu, acest salariu mediu pe unitate pentru fiecare nastere este prevazut in CCMUNN 2007-2010 ( contractul colectiv de munca la nivel national, art. 51, lit.c) si termenul de prescriptie este de 3 ani.
Acest Contract nu se aplica functionarilor publici.
am si eu o nelamurire:in 2007 la 1 mai m-am angajat la primarie ca referent debutant.in luna august am nascut si nu am beneficiat de indemnizatia de 600 de lei deoarece am facut intrerupere pe cartea de de munca.am beneficiat doar de cele 126 de zile de conced pt.ingrijirea copilului si lauzie.as vrea sa stiu daca mai sunt si alte drepturi banesti de care as putea beneficia, adica inca de un salar la nivel de unitate. si a doua problema daca am fost angajata in luna mai si am intrat in concediu in luna august am dreptul la al 13-lea salar?
va rog sa-mi raspundeti si daca se poate sa-mi trimiteti raspunsul la adresa mea de mail.mony28chitas@yahoo.com.multumesc anticipat
Beneficiati de al 13-lea salariu, numai aferent perioadei lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie nou nascut denis21 denis21 Daca am nascut pe 1 iulie2010 mai beneficiez de alocatie nou nascut? De la primarie pana acum mi-au spus ca nu o sa mai beneficiez de trusoul de nou ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatilor NENICIOIUMIHAELA NENICIOIUMIHAELA DACA FIRMA LA CARE LUCREZ NU MIA PLATIT ACEL SALARIUL MEDIU PE UNITATE ACORDAT PT NASTEREA FIECARUI COPIL BAZINDUSE PE FAPTUL CA NOI NU CUNOASTEM LEGILE ACUM ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate la nastere ganca ganca Buna ziua! Am nascut luna aceasta si am fost la servici sa depun cererea ca sa primesc un salar mediu pe unitate. Mi-au spus ca nu se primeste asa ceva , ca ... (vezi toată discuția)