avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTURILE ANGAJATILOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTURILE ANGAJATILOR

DACA FIRMA LA CARE LUCREZ NU MIA PLATIT ACEL SALARIUL MEDIU PE UNITATE ACORDAT PT NASTEREA FIECARUI COPIL BAZINDUSE PE FAPTUL CA NOI NU CUNOASTEM LEGILE ACUM LA REINCEPEREA LUCRULUI CE PUTEM FACE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 26 Iunie 2008
Art.5, lit.c) din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National (CCMUNN) pe anii 2007-2008 spune ca in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de... un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil.
Tot in CCMUNN, la art.3 (1), lit.a) este specificat: Clauzele contractelor colective de munca produc efecte ... pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent da natura capitalului social, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
Deci aveti acest drept de a beneficia de ajutorul pentru nasterea copilului.
Problema este urmatoarea: dvs. ati solicitat acest ajutor si nu vi s-a dat? Daca raspunsul este afirmativ, va puteti adresa cu o sesizare la Corpul de control al ITM.
Unitatea dvs. are Contract colectiv de munca, are Regulament intern? Aici se regasesc si drepturile banesti ale dvs.
Exista sindicat in unitate? Daca da, va adresati acestuia.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ascultati sfatul competent al lui Tudor Valeriu
Depuneti o cerere in acest sens la angajator si la care anexati copie de pe certificatul de nastere al copilului. In cazul refuzului de acordare a acestui salariu va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de nastere cata26 cata26 Stiu ca pt a primi indemnizatia de nastere trebuie ca in ulltimele 12 luni sa ii ai munciti dovediti cu cartea de munca!Dar daca am lucrat numai un timp ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Legea 66,legea 51...prima de nastere bex4uu bex4uu Am si eu o intrebare... Sotul meu lucreaza la privat,eu nu lucrez si nas cin 2-3 sapt...si sotulo sa ia indemnizatia de crestere...stiti ceva de legea 66 sau ... (vezi toată discuția)