Buna ziua,
M-ar interesa daca este normal ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie membru al unei alte asociatii de proprietari. Este proprietarul unui singur apartament, apartament ce tine de o alta asociatie de proprietari, nu cea la care este presedinte.Ce articol din legea nr.230/270 as putea invoca in vederea luarii unei masuri, in conditiile in care este ilegala pozitia acestuia ca presedinte.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai urgent, avand in vedere ca deja am sesizat si alte probleme in aceasta asociatie.
Pai nu ne puneti pe noi sa citim legea si sa va raspundem. Cititi-o Dv. si va veti lamuri. Presedintele este ales de AG, care adunare se convoaca pentru proprietarii unei asociatii. Pe cale de consecinta, presedintele, nefacand parte dintre membrii asociatiei, nu poate fi ales. Deci este nelegala alegerea lui.
Nu am solicitat citirea legii de catre alte persoane, normal ca si eu am citit-o, de mai multe ori chiar, dar nu as dori sa depun o cerere formulata gresit catre asociatie, prin invocarea unui articol nepotrivit, motiv pentru care mi-ar respinge cererea(abia asteapta).Eu m-am gandit la art. 21 si ma interesa daca este corect.Avand in vedere ca asociatia a avut tot timpul grija sa ne bage legea sub nas, am hotarat sa actionam si noi ca atare, incercand sa fim cat mai corecti pentru a ne apara drepturile.
Raspund si altfel: asociatia este a proprietarilor din blocul "N". Presedintele este proprietar al vreunui apartament din blocul "N"? Nu, deci nu face parte din asociatie. Daca nu face parte din asociatie el nu poate fi ales ca atare.
Va multumesc pentru raspuns.Poate vi se pare ca insist,dar pana acum nu m-a preocupat partea legala a functionarii unei asociatii (mare greseala din partea mea pt. ca am avut doar de pierdut), dar problemele s-au acutizat si nu din vina administratorului asociatiei, ci a presedintelui.Cum ma sfatuiti sa procedez mai departe? Mai e necesara sesizarea in scris a comitetului executiv?
Am o curiozitate: cum a ajuns el presedinte in blocul Dv. ? are copii, parinti, amanta, concubina acolo? Oricum ar fi daca nu este proprietar nu e legal ales. Puteti face o sesizare comitetului executiv, in scris, indicand si articolul din lege care se potriveste situatiei si mentionati ca daca situatia nu se remediaza astfel incat asociatia sa intre in legalitate va veti adresa primariei si apoi justitiei, Dar....interesati-va ca nu cumva, in cazul in care are rude acolo sa nu fie coproprietar, caz in care ce v-am spus mai sus nu mai e valabil.
Pe de alta parte, daca vreti sa apucati pe acest drum, al statului cu legea in mana si sa faceti "pe carcotasa blocului" (calificativul luati-l ca spus cu simpatie) trebuie sa va asteptati la vremuri grele.
Parerea mea este ca asociatiile de proprietari in mare majoritate isi desfasoara un flux intrat in rutina al activitatii, uneori cu incalcarea legii sau pe langa lege. Nu se leaga nimeni de aceste asociatii decat foarte rar si asta pentru ca odata cu apa din copaie poti arunca si copilul. Ar trebui sa scriu prea mult la acest subiect si nu vreau sa va plictisesc.
Alte discuții în legătură
Adunare generala
odishor
Buna ziua
Presedinta asociatiei noastre de proprietari care numara 14 blocuri, organizeaza adunarea generala a asociatiei cu fiecare bloc in parte, motivand ... (vezi toată discuția)