avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu in anul urmator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu in anul urmator

Buna!

La societatea unde lucrez, a fost adoptat un regulament intern, care are ca parte cateva articole referitoare la acordarea si efectuarea concediul angajatilor. Articolul 81 este cum urmeaza: "Cand din motive neimputabile salariatului, acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu de maxim 7 zile se va acorda pana la data de 31 martie a anului urmator, in perioada solicitata de salariat, cu acordul prealabil al conducerii."

Mi se pare ca acest articol este in contradictie cu art. 146, alin. (3) din Codul Muncii, care spune ca "Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul".

Deci cred ca daca mai am zile libere intr-un an, acestea pot sa folosesc in anul urmator, pe toate zilele si pe tot parcursul anului, dar regulamentul intern nu ne permite acest lucru.

Poate sa ne limiteze regulamentul intern in acest fel folosirea concediului?

Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna MANDOCOP MANDOCOP Buna ziua, stie cineva cum pot recupera concediul aferent anului 2012 ? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)
Zile libere reportate de la un an la altul pispiric pispiric Buna ziua, As avea o intrebare legata de concediul de odihna oferit de angajator si de posibilitatea reportarii acestor zile de la un an la altul. Exista ... (vezi toată discuția)