avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Buna ziua,
stie cineva cum pot recupera concediul aferent anului 2012 ?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 13:44, 4 Septembrie 2014
Potrivit art.146 (3) C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Daca, din motive neimputabile salariatului, acesta nu isi poate efectua integral concediul de odihna pe parcursul anului in curs, el are dreptul de a solicita restul de concediu neefectuat pana la finalul anului urmator

De asemenea, alin.4 al aceluiasi articol dispune ca, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Asadar, daca mai aveti CO din 2012 angajatorul avea obligatia sa vi-l acorde pana la sfarsitul anului 2013.
Daca vreti sa va recuperati indemnizatia petru CO neefectuat in 2012, trebuie sa incetati activitatea la acest angajator. Mai aveti posibilitatea de a actiona in judecata angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat in anul 2012 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce pot sa fac sa imi fie macar platit concediul de odihna neefectuat in 2012 deoarece pana in acest moment nici ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat carla97 carla97 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la co neefectuat.Lucrez din 11 iulie 2011,nu am avut co in 2011,dar nici nu am primit contravaloarea in bani la ... (vezi toată discuția)