avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat in anul 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat in anul 2012

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi spuneti ce pot sa fac sa imi fie macar platit concediul de odihna neefectuat in 2012 deoarece pana in acest moment nici macar o zi de concediu nu am putut sa-mi iau si mai am de efectuat si concediu pentru 2013.

Multumesc.
Viorica Paun
Slobozia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 30 Mai 2013
Potrivit art.146 (3) C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

De asemenea, alin.4 al aceluiasi articol dispune ca, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Asadar, daca mai aveti CO din 2012 de luat pana la sfarsitul anului 2013 angajatorul are obligatia sa vi-l acorde.
Sa nu-mi stergeti mesajul.
Si ce se va intampla daca angajatorul nu-i va acorda salariatei concediul din 2012 pana la sfarsitul anului 2013.
Cum isi va recupera indemnizatia de concediu?
Va rog sa raspundeti.
Indemnizatia de CO nu si-o poate recupera decat printr-o actiune in instanta sau la incetarea c.i.m. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna MANDOCOP MANDOCOP Buna ziua, stie cineva cum pot recupera concediul aferent anului 2012 ? (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna luminitatoma luminitatoma Concediul de odihna neefectuat in anul precedent mai poate fi recuperat? In ce conditii? (vezi toată discuția)