avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa judiciara si chemarea in garantie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa judiciara si chemarea in garantie

Buna ziua
In calitate de parat am formulat in acelasi dosar (actiune in pretentii) o cerere de chemare in garantie.
Instanta mi-a pus in vedere sa platesc taxa judiciara. Spuneti-mi va rog ...aceasta taxa, in cazul in care actiunea reclamantei este respinsa, iar eu ca si parat am castig de cauza, cum imi recuperez taxa judiciara ?
Nu trebuie mai intai sa se judece actiunea principala, iar daca actiunea reclamantei este admisa, sa se treaca la judecarea garantului si bineinteles atunci sa fiu obligat la plata taxei?
Garantul si el de asemenea imi cere sa-i platesc cheltuielile de judecata.:justcuz:
Multumesc
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 09:25, 5 Iunie 2013
cererea de chemare in garantie este de fapt o veritabila noua cerere de chemare in judecata. de aceea, trebuie timbrata si aceasta la valoare.

daca se respinge actiunea principala cereti cheltuieli de judecata de la reclamant.
cam intortocheata situatia
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Kaly09 Kaly09 Buna seara! Daca ma puteti ajuta, as avea nevoie de o lamurire: in cazul unui proces civil in care parata a chemat in garantie o alta persoana (juridica) ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)