avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata

Buna seara!

Daca ma puteti ajuta, as avea nevoie de o lamurire: in cazul unui proces civil in care parata a chemat in garantie o alta persoana (juridica) iar instanta a obligat-o sa plateasca taxe de timbru maricele ( la valoarea solicitarii initiale ), presupunand ca cererea imi va fi respinsa, as putea fi obligata sa platesc cheltuielile de judecata (taxe timbru, eventual onorariu avocat) desi nu eu am chemat societatea respectiva in garantie, parata a introdus-o in cauza, invocand vina acesteia din urma pentru producerea prejudiciului cauzat mie??? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Kaly09 , utilizator 22:13, 8 Septembrie 2010
cel ce pierde procesul, poate cadea in pretentii.
Avokitten a scris:

cel ce pierde procesul, poate cadea in pretentii.

Multumesc! Stiu, si de aceasta imi e teama! Dar aceasta cerere de chemare in garantie nu trebuie sa fie mai intai admisa ? Eu am solicitat respingerea pe motiv ca parata pretinde in realitate o modificare a cererii de chemare in judecata iar in caz ca va admite totusi, chemata in garantie sa fie obligata sa plateasca paratei (autoare a chemarii in garantie), tot ceea ce parata este condamnata a plati reclamantei, adica mie. Am studii juridice, dar nu profesez in domeniu si nu prea stiu cum e de fapt in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva in persoana reclamantului? Bahar Bahar Sint proprietara unui imobil din Bucuresti. In 2006 imobilul meu a fost vindut in mod fraudulos, in baza unei procuri speciale aparent emise de mine, unei ... (vezi toată discuția)
Interventie fortata handsu handsu Cum se explica notiunea de interventie fortata? (vezi toată discuția)